Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mají duševně nevyzrálí rodiče právo počít dítě?

Když jsem stvořil tento blog,dost jsem se pohádal se svým kolegou.Samozřejmě vulgarismy nepadaly,ani jsme se neprali.Byla to prostě výměna názoru dvou oponentů.Tématem naší diskuze,bylo odkládání dětí do babyboxu.Případ slečny Tokarčíkové,Případ Richarda Lvího srdce atd.... Chválím pana Ludvíka Hesse.Shodl jsem se s kolegou,že je rozumné rozhodnutí mladých matek odložit radši své ratolesti do babyboxu.Zároveň konstatuju,že to bylo jediné rozumné rozhodnutí,které v životě udělaly.

Jak je vůbec možné porodit dítě v osmnácti,dvaceti,dvaadvaceti?Zkouším si představovat roli otce,kterému dospívá syn,nebo dcera,učí se na střední,bydlí u rodičů,práci nemá,chodí na diskotéky, nespoří,kupuje nové mobily s MP3.Tento model rodinné situace nemusí být pravidlem a rozhodně není univerzální,protože jiný model výchovy panuje na Moravě,v Západních Čechách,ve městě,na vesnici,v členských státech EU. 

Ale zpátky ke konkrétní situaci. Jak bych se zachoval,kdyby mi můj syn(dcera),v den maturity,oznámil tu radostnou novinu,že "čeká děťátko".No,nejspíš,bych dal svému potomku facku,ať se probere z romantického filmu a vrátí zpátky do reality.Do nudného,omšelého klišé,ve kterém "normální" lidé musí chodit do práce,dřít,makat,vstávat ve čtyři,nebo i dřív,platit daně,sociální,zdravotní,přemýšlet co se bude vařit v úterý,co ve středu,co  o veekendu,platit nájem,fond oprav,zřizovat hypotéku,abychom ulehčili trápení rodičům a mohli si pořídit vlastní bydlení atd,atd......

Můžu zkusit vymyslet jinou situaci.Posunu se jako imaginární otec o pár let kupředu a vidím jak můj dvaadvacetiletý syn,opět nespoří,dejme tomu bydlí v podnájmu,práci sice má,ale výplatu,která jen tak tak vystačí pro něj a jeho současnou přítelkyni,co touží po dítěti.Lidé odjakživa po něčem toužili,po baráku s bazénem,třiceti sporťácích.Mohu se jen domnívat,že například Leona Šenková,která mimochodem zpívá úžasně a má talent rovnající se Lucii Bílé,touží stát se Československou Superstar a v budoucnu třeba chce zpívat v pěkném Muzikálu vedle Pepy Vojtka z Kabátů.Romantické duše touží po králíčkovi, šťěňátku, koťátku, poníkovi.Dnes je svoboda myšlení a dokonce svoboda "toužení",tak proč by nemohli toužit po živém děťátku?

Pokud se vrátím k dvaadvacetiletému synovi a jeho přítelkyni a samozřejmě k radostné novině,že opět "čekají miminko".Jako rodič to neovlivním.Syn bydlí jinde a mají už prostě svůj život,ale rozhodně jejich sebestředně,egoistické,nezodpovědné jednání odsoudím a zkritizuju.Syna zkritizuju za to,že není schopný usměrnit svoji romantickou přítelkyni a hlavně že oba neumí hospodařit s penězi,eventuelně najít na pár měsíců brigádu.Pokud by nějaký oponent argumentoval "světovou krizí" tak tento model tu funguje několik let,zkuste to vyvrátit. Samozřejmě bych také zkritizoval i jeho přítelkyni,Když nemá rozum můj syn,tak by ho měla mít aspoň ona.Vhodný partner s OMEZENÝM PŘÍJMEM k založení rodiny,kterého ženy tolik vyhledávají, nechodí pravidelně po hospodách a diskotékách,nehraje pravidelně automaty,nefetuje.Pokud má peníze navíc koupí za to plenky,olej,dětský šampon,autosedačku,kočárek,postýlku,jídlo,zaplatí nájem,splátku za novou pračku.Rozhodně nekoupí nový mobil,počítač,hip hoperské oblečení,nebo nový vytuněný nárazník pro svého plechového miláčka.

I žena-budoucí matka-musí splňovat určitá kriteria.Kromě těch výše zmíněných by vhodná partnerka neutrácela za vínko,kafíčko,cigárka,přehnané návštěvy manikůr,pedikůr a různých dalších kůr,wellness,solárka,fitka,spinning atd....

!!!KDO NECHÁPE TUHLE JEDNODUCHOU VĚC,NENÍ PRO MĚ CITOVĚ VYZRÁLÝ NA RODIČOVSTVÍ!!!

Tím se dostávám k samotnému jádru tohoto tématu.Ke slovu,kvůli kterému jsem probděl noc.Slovu,kvůli kterému jsem se vlastně pohádal se svým kolegou.Slovu,kvůli kterému jsem založil tento blog.To slovo je "Způsobilost".

Copak si představím pod tímto výrazem?

Člověk,který je způsobilý vykonávat práci policisty,nebo učitele,protože splnil podmínky pro výkon tohoto povolání.

Člověk,který je způsobilý k řízení motorových vozidel.

Člověk,který je způsobilý zplodit dítě.

U prvních dvou příkladů se nezastavím,považuju to za normální věc.Policista-nositel střelné zbraně-nesmí být člověk,který má trestní minulost,nebo není bezúhonný morálně-tzn.nestýká se s pochybnými existencemi,nefetuje,nepohoršuje sebe,nebo své okolí a vůbec není v rozporu s dobrými mravy.Totéž platí na učitele.Řídit motorová vozidla také nesmí člověk,který nesplňuje věkovou hranici,není svéprávný nebo zdravotně nevyhovuje podmínkám pro získání řidičského oprávnění.

Nejdiskutabilnější je způsobilost zplodit dítě.Vzít si právo stvořit nový život,nebo jen přivést na svět dalšího daňového poplatníka a plátce sociálního a zdravotního pojištění.U dětí končících v igelitkách, babyboxech a dětských domovech toto beru s rezervou,protože to jsou ty pravé oběti naší společenské mentality "Co považujeme za normální věc" a námi vytvořené a tolerované svobody myšlení a toužení.U těchto chudáků je menší pravděpodobnost,že zažijí šťastné dětství a řádnou důslednou výchovu ,kterou jim "připravili" jejich nezodpovědní rodiče.Do téhle skupiny můžu zařadit i některé konkrétní chudáky osamnělých rodičů samoživitelů.Nikoho nejmenuju,kdo si to vztáhne na sebe,je to jeho problém.

Otázka pro vás vážené čtenářky a vážení čtenáři:

Má člověk,který vykazuje znaky citové nevyzrálosti,právo zplodit nový život,nehledě na to jestli si je vědom nejisté budoucnosti?

Jakou by jste si představovali minimální věkovou hranici,vhodnou pro rodičovství?

Byli by jste pro zavedení osnov v občanské nauce:zaopatření dítěte,plánování rodiny?

Doufám že tento článek povede k zamyšlení společnosti jako celku a nebude vnímán jako motiv k lynčování autora a přibití na kříž nelidskosti.Nedělám si iluze,že se společnost poučí,ale pokud by mi chodily vzkazy rozhořčených maminek a tatínků,rozhodně nebudu solidární.

Autor: Michal Svoboda | úterý 3.11.2009 21:33 | karma článku: 14,80 | přečteno: 1511x
  • Další články autora

Michal Svoboda

Jak dezolatní vyděrač označuje mladé lékaře za vyděrače.

Je příznačný a vypovídající předchozí článek o definici dezoláta, jehož autor se dnes odhalil kopnutím do mladých lékařů.

1.12.2023 v 12:31 | Karma: 22,72 | Přečteno: 686x | Diskuse| Politika

Michal Svoboda

Šílené tempo zdravotníků

Tento článek věnuji zdravotníkům v nemocnicích, ačkoli sám jsem laik a ke zdravovědě se povinně dostávám jednou za tři roky.

26.9.2023 v 10:30 | Karma: 10,22 | Přečteno: 431x | Diskuse| Společnost

Michal Svoboda

Upletený dezolátní bič české společnosti.

Dnešní demonstrace na odvolání docenta Ing. Ševčíka je pouze následkem společenského bumerangu. A ten bumerang hezky vrací úder oběma znesvářeným táborům. Posuďte sami.

15.3.2023 v 19:26 | Karma: 18,86 | Přečteno: 610x | Diskuse| Společnost

Michal Svoboda

Pacifistický hyenismus zakončení

Jde přece o ukončení uzavřených kruhů, nepochopení názorů druhých a ve finále jde přece v prvé řadě o mír.

10.4.2022 v 15:33 | Karma: 16,39 | Přečteno: 551x | Diskuse| Společnost

Michal Svoboda

Pacifistický hyenismus a ukřivděné ego pacifistické hyeny

Ego potrefené husy je věčné, což dokládám i sám svým egem a tímto článkem. Jiný bloger neunese výrazy "nácek", další bloger "neunese výraz" pacifistická hyena".

10.4.2022 v 7:14 | Karma: 20,38 | Přečteno: 786x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik