Nová demokracie?Jen pro některé.

18. 11. 2009 2:03:42
Přestože si naši společnost nepodrobuje hákový kříž,ani pěticípá hvězda,tvrdím,že jsme se nezbavili všech agresorů.Jen nejsou v cizí zemi,ale v nás samých.Kdo to nechce chápat,nemusí čist moje články.Kdo chce oponovat,může.Jsme ve svobodné zemi s miliony individuálních názorů.Ale kdo chce urážet,zesměšňovat a v anonymitě napadat,nemůže očekávat pochvalu.Není to arogance,jen obyčejná sebereflexe.Proč bych se nesměl bránit?

Pro ty,kdo chtějí normálně "dospěle" oponovat nadhodím jiné téma:Spravedlnost

Jestli má být spravedlnost stabilní,nezkorumpovatelná a hlavně dostupná pro všechny dle zásluh,pak si myslím,že demokracie je tuctové politické zřízení,které nemá pevně zakotvené hranice.S každou přetvářkou,falší a hlavně egoistickou agresí se o kousíček posunuje.Jen nevím jakým směrem.Pokud opravdu chceme civilizovanou společnost 21.století,pak se demokracie bez malých injekcí totality prostě neobejde.Ta udržuje vnitřní disciplínu a nedovoluje překračovat vnitřní hranici,co si smíme a nesmíme dovolit.

Spousta čtenářů zaskřípe zuby při slově totalita,jenže ona nikdy nezmizela.Jen jsme jí dali novou tvář.Důkazy jsou kolem nás.Stačí jen nestrkat hlavu do písku.Tak například:

Nezažil jsem,aby byli okrádáni postižení o kolečková křesla,diabetické soupravy a další speciální drahá zařízení,nebo důchodci o důchody.Nebo se o tom dříve tolik nepsalo,ani nemluvilo.

Nepamatuju se na takovou míru vandalismu,nebo sprejerství.Každý humanista a odpůrce tělesných trestů ať hezky rozbije prasátko,koupí barvu,štětec a jde,místo odsuzování primitivismu,radši pomoct řemeslníkům opravit fasádu.Nebo ať se složí na shořelou popelnici,zničenou lavičku,nebo autobusovou zastávku.

Rozhodně si nepamatuju,jestli policista smí,či nesmí zasahovat.Může být totiž po zásluze od veřejnosti potrestán.

Je nefér,aby se mladý student vykašlal na studium ve státní škole. Provoz,elektřina,administrativa, registrace,platba sociálního a zdravotního pojištění,platy učitelům to všechno není zadarmo.Jestli započne studium,aby ho zanechal,měl by tu ztrátu nahradit.Je to také nefér vůči ostatním studentům,kteří třeba měli zájem,ale už pro ně nezbylo místo.

Je dost pokrytecké a drzé,aby uchazeč,s nejvyšším dosaženým základním vzděláním,nadával,jak je špatný systém a stát se nestará.Hlavně když očekává plat minimálně 15000.

Nelíbí se mi,že musím-což je jasný důkaz totality-přispívat do sociálního systemu,který funguje stylem:"Urvi,co můžeš i kdyby ti k tomu mělo dopomoct dítě.Když ho nezvládneš,nevadí odlož ho,stát se postará.Přednostně z toho profitují ti,kteří se chtějí vyhnout zodpovědnosti a mlží.

Ze zdravotního na úkor nemocných profitují zase ti,kteří nedostali dovolenou a vzali si neschopenku schválně.

Také mi vadí,že je Česko jednou z nejrozvodovějších zemí.Tolik se diskutuje o rovnoprávnosti mezi pohlavími,přitom oba tábory touží po vládě.Akorát tu místo chlapů přibývají arogantní,sobecčtí lemplové,kteří pořádně nešáhnou na práci a na prvním místě je jejich ego,pak možná partnerka a dítě.Když ztrácejí pozici pána tvorstva,jdou si svůj mindrák léčit například zběsilou jízdou na silnici. Na druhé straně zase přibývají intrikánské,pomstychtivé,hysterické nány,které se chtějí pokládat za ženy.Když nejsou středem pozornosti,léčí se místo normálních názorů napadáním a urážením.Proto se můj článek týkal citové vyzrálosti.

Příklady nahoře beru jako důkazy selhání vychovy a demokracie bez hranic.,Těm co se nemohou bránit-a počítám mezi ně i děti- zůstane totalita.Záleží na každém z nás jakou generaci chceme vychovat.Děti jsou bystré,velice učenlivé a většinou jdou po stopách svých rodičů.Chcete předávat odkaz závisti,sebestřednosti,bezpáteřnosti a národního pohrdání?

Podívejte se do poslanecké sněmovny.Kdyby se všichni politici pochlapili a vzdali všech svých platů, poslaneckých náhrad a třeba následovali Jana Palacha,myslíte si,že by se naše společnost změnila?

PS:Děkuju Noro za příspěvek a hlavně,že jste se už konečně představila.Kdyby jste to udělala na začátku,mohli jsme si tohle všechno ušetřit.Nesrovnávejte mi válku s dneškem.Vzhledem k tomu,jak se lidi k sobě chovali tenkrát a jak se chovají dnes,pro mě je to "Nebe a dudy".A na práci jsem taky zvyklý od dětství.

Autor: Michal Svoboda | středa 18.11.2009 2:03 | karma článku: 8.07 | přečteno: 669x

Další články blogera

Michal Svoboda

Jak dezolatní vyděrač označuje mladé lékaře za vyděrače.

Je příznačný a vypovídající předchozí článek o definici dezoláta, jehož autor se dnes odhalil kopnutím do mladých lékařů.

1.12.2023 v 12:31 | Karma článku: 22.72 | Přečteno: 668 | Diskuse

Michal Svoboda

Šílené tempo zdravotníků

Tento článek věnuji zdravotníkům v nemocnicích, ačkoli sám jsem laik a ke zdravovědě se povinně dostávám jednou za tři roky.

26.9.2023 v 10:30 | Karma článku: 10.22 | Přečteno: 405 | Diskuse

Michal Svoboda

Upletený dezolátní bič české společnosti.

Dnešní demonstrace na odvolání docenta Ing. Ševčíka je pouze následkem společenského bumerangu. A ten bumerang hezky vrací úder oběma znesvářeným táborům. Posuďte sami.

15.3.2023 v 19:26 | Karma článku: 18.86 | Přečteno: 582 | Diskuse

Michal Svoboda

Pacifistický hyenismus zakončení

Jde přece o ukončení uzavřených kruhů, nepochopení názorů druhých a ve finále jde přece v prvé řadě o mír.

10.4.2022 v 15:33 | Karma článku: 15.83 | Přečteno: 523 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.74 | Přečteno: 619 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.50 | Přečteno: 2155 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.05 | Přečteno: 299 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.34 | Přečteno: 214 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 280 | Diskuse
Počet článků 112 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1021
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků! Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...