Zlo a dobro nejsou nuly a jedničky,pane Hornere.

Nic není černobílé.Tak bych v jedné větě shrnul oba články na téma nepřizpůsobivost a parazitismus. Bohužel kvůli omezené kapacitě písmen v diskuzním vláknu musím publikovat názor v samostatném blogu.

Hned na začátku musím konstatovat,že nemám právo psát za ostatní,jde jen o můj osobní pohled na předmětné výrazy ve kterých posuzuji jedince podle jeho chování a respektování nastavených pravidel a v tom vidím zásadní rozpor s panem Hornerem.

"Hostitelství a parazitismus zdánlivě vytvářejí dojem jasné hierarchie. Dost pohodlné hierarchie, která vytváří z většin světa parazity. Nepotřebujeme žádné statistiky k tomu, abychom s jistotou mohli říci, že nadřazená bílá rasa je na planetě v menšině. Kdyby platil jednoduchý pohled, že koho je víc, toho je pravda. Čí je pravda, ten je hostitel, neboť má sílu to prohlásit a prosazovat. Z takového pohledu je parazitickou bílá rasa již od 15 století, kdy se poprvé vydala drancovat mimo Evropu. Drobným polehčujícím faktem je, že do té doby byli též sužováni nájezdy barbarů z Asie. Historici vědí, že vývoj kultur na planetě byl do roku 1500 téměř rovnoměrný."

Je dobře,že autor výroku férově přidal polehčující okolnost jako protiváhu,ale nutné je dodat,že pravidla byla nastavena jinak v 15.století a jinak v 21.století,kde existuje už ústava.Listina základní práv a svobod a další jiné občanské benefity, o kterých si naši prapředci mohli nechat jen zdát.Také by bylo dobré přidat nějaký písemný zdroj ve kterém je zdokumentováno sčítání obyvatel jednotlivých národů pro potvrzení výše psaného výroku.

Hlavně já osobně nehodnotím migranty podle činů proroka před mnoha stoletími,"cikány" podle činů jejich předků a nebudu se obhajovat za činy předků svých.Naopak hodnotím podle chování současného jestli je v souladu,či v rozporu s platnými zákony a pravidly, který každý z nás - i nepřizpůsobivý - může ovlivnit/změnit svojí účastí/ignorací účasti v demokratických volbách.Vlastně jsem žasnul nad vaším srovnáním s jinou skupinou:

Jaký je rozdíl mezi dnešním politikem, který chce shromažďovat nějaké nakažené lidi, dělat selekce a označovat jakési „infikované“ skupiny; ne ovšem za účelem léčení, ale za účelem likvidace? Likvidací může být a často i jen ponechání sama sobě. Třeba pod názvem deportace. Jenomže to může být i pěkně nebezpečné. Považme poslední případy africké eboly nebo i lehčí typ nákazy virem zika. Jakou zeď proti těmto jevům postaví Trump a jeho obdivovatelé?

Když vynechám rétoriku Jana Zelenky z padesátých let minulého století,jak by jste reagoval na opatření WHO,kdyby podobným způsobem - sice ne za účelem likvidace,ale naopak léčení - zabarikádovala všechny zdravé a nemocné na jednom místě?Ono to chvíli trvá,než je od sebe oddělíte a virus Zika,ani Ebola nepočká.V synonymu nepřizpůsobivosti jde zase o absurdní srovnání,jelikož nemocný si nemoc nevybírá, kdežto nepřizpůsobivý své chování a respektování zákonů ano.Má volební právo a na tvorbě zákonů a pravidel se formou volených zástupců nepřímo podílí.Jakou to má potom logiku,když pak -třeba v případě Kliniky -nerespektuje rozhodnutí soudu?Moci soudní,pilíře demokracie,kterou tak bojovně ve svých článcích obhajujete.Jakou to má logiku v případě všech bílých a černých recidivistů, kteří svojí účastí/ignorací účasti ve volbách odsouhlasili současné zákony a vědomě se rozhodli je ignorovat-nepřizpůsobit se!Jakou to má logiku v případě dívky,která se dobrovolným vstupem do země právně zavázala dodržovat platné zákony schválené demokratickou volbou?

Dle stejné absurdní logiky by jste musel bojovně hájit všechny Laciny a Trpišovské! Vybržďování je v silničním zákoně zákázáno a kdo to nerespektuje,je nepřizpůsobivý, silniční pirát,dobytek a ještě mnohem horší výrazy za volantem najdeme.Předmětná pojmenování musí být také ponižující.Pravidla silničního provozu také byla schválena demokraticky formou našich volených zástupců.I zde automaticky "většinově" fungují paušální předsudky vůči rychle jedoucím řidičům,aniž by se někdo na vteřinu obtěžoval zkoumat,zda si dotyčný lechtá své ego,nebo veze svoji ženu do porodnice-takové případy jsou dnes běžné a policajti by o nich mohli na Idnesu vyprávět romány.Důvody rychlé jízdy se nezkoumají,ale právo zasáhnout místo policie,třeba bráněním v předjíždění za 7 bodů,se "pirátsky" osvojuje.

Zákony a pravidla se dají změnit na základě poměrné voličské většiny,ale já osobně nevěřím a nikdy neuvěřím,že dojde k situaci,kdy ta pomyslná "většina" schválí koncentrační tábory a výrobnu masokostní moučky.Není to dávno,co jeden nejmenovaný kandidát na těchto bodech postavil volební program a jak skončil v krajských volbách netřeba komentovat.V budoucnu se také nemusíme bát nacistické volební "většiny".Jako stát,který musí plnit rezoluci OSN,kde je jasně definován "holokaust",nikdo s politiků nebude riskovat ekonomické dopady z mezinárodních sankcí,takže ta pomyslná "většina", která by chtěla zavádět koncentráky bude dopředu ochuzena o všechny voliče exportéry,importéry a voliče,kteří jsou na nich závislí svojí podnikatelskou činností.

Nic není černobílé.Vlastně jste publikoval svůj problém,ze kterého pramení vaše hysterie a vaše panika-černobílé vidění světa,které mimochodem vyčítáte svým odpůrcům:

Mnozí mne tu prohánějí, že vidím chimérickou kolektivní osobu, kterou jen nálepkuji neonacistickým razítkem. Z hlediska výrokové logiky je dobro nebo zlo skutečně jen stejně platná matematická hodnota. Jenomže jsou výroky o skutečnosti, kdy zlo vedoucí k represím ve formě smrti neoddiskutovatelně postrádají praktický smysl pro život. Tedy: otázka dobra je pro mne spojena s ochranou života, uznání a míru, kdežto zlo se smrtí, vyloučením a válkou. Samozřejmě si každý může vybrat, co mu dává smysl. V žádném případě nedokážu tolerovat názor, že v Africe musí zemřít milióny, aby Evropa přežila. Nikdo se zde víceméně nad takovým názorem nepohoršuje. Možná jsou odpůrci takového extrému zastrašeni, ale po normálním zdejším akceptování podobného názoru nelze jakkoli „legrační a zlomyslné“ hlášky na adresu nepřizpůsobivých, parazitů, migrantů, ..., tolerovat. Toto rozhodně není žádné vlastenectví.

Mě osobně by černobílé dobro a zlo dávalo smysl jen v případě,kdyby v historii nebylo zdokumentováno jakými prostředky bylo dosahováno dobra.Souhlasím s vámi,že nebudu tolerovat názor,že v Africe musí zemřít milióny,aby Evropa přežila,ale v rozporu s vaším černobílým pohledem musím konstatovat,že nebudu tolerovat názor,že v Evropě musí zemřít milióny,aby Afrika přežila.

http://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=583847

http://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=583626

Autor: Michal Svoboda | úterý 31.1.2017 10:00 | karma článku: 25,41 | přečteno: 668x
  • Další články autora

Michal Svoboda

Šílené tempo zdravotníků

26.9.2023 v 10:30 | Karma: 10,22

Michal Svoboda

Pacifistický hyenismus zakončení

10.4.2022 v 15:33 | Karma: 16,39
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik