Poděkování panu Dufkovi

14. 09. 2018 14:07:29
Děkuji panu Dufkovi za zájem a čas, který mi věnoval. Ačkoli jsem to poděkování mohl sdělit v diskuzi. Zároveň se omlouvám za zkomolení příjmení.

Chápu naprosto důvod pana Dufka, neotevírat diskuzi. Přesto si myslím, že není řešením kvůli trolům neumožnit ostatním diskutujícím možnost se vyjádřit v mezích pravidel. Každý na toto opatření máme jiný názor a nemá cenu ho dál rozebírat.

Nemá cenu diskutovat jestli existují dostatečná opatření v rezolucích OSN, nebo mezinárodní legislativě. Otázka zůstává jak efektivně jsou vymáhána v otázce integrace migrantů v EU? Tedy mě nezajímá zákonodárnost moci, ale výkonnost moci, zcela v souladu s názorem pana Dufka využívat tradiční nástroje efektivně a důsledně.

Z tohoto pohledu nechci zakazovat Islám, ale zakazovat jeho radikální výklady. Je mi jedno jestli se bude - po této selekci - náboženství jmenovat půlIslám, nebo čtvrtIslám. Pouze mi jde o rovný metr ke všem náboženstvím. Ačkoli se na první pohled zdá, že pojem rovný metr je v přímém rozporu s charakterem slova "půlIslám a čtvrtIslám", tak jde jen a pouze o vyřazení textů, které prokazatelně a prokazatelně na základě erudice odborníků na náboženskou kriminalitu vyzývají k násilí.

Jak je možné, že police ihned zareaguje na nacistickém koncertu a při zásahu v mešitě se musí policie obhajovat před médii, před představitelem muslimských obcí a ministrem vnitra v té době Martinem Chovancem?

https://zpravy.idnes.cz/zasah-v-mesite-byl-v-poradku-ministr-ma-prvni-zpravu-f9u-/krimi.aspx?c=A140506_144114_krimi_js

Sám Martin Chovanec si vyžádal vysvětlení,přitom kolik takových interních zpráv ze zásahu proti nacistům musel přečíst a kolik jich je v médiích interpretováno jako útok na svobodu vyznání, tak jak mezi řádky sdělil Muneeb Hasan Alrawi? Cituji z odkazu:

"Protestovali jsme proti zásahu jako takovému. Je to jako kdyby začala nedělní mše v půl osmé a v sedm deset tam přijela policie. Muslimové podle něj nemohli pokračovat v modlitbě."

Teď si zkuste představit stejnou argumentaci nacistů na koncertě:

"Protestovali jsme proti zásahu jako takovému. Je to jako, kdyby jakýkoli jiný koncert začal v půl osmé a v sedm večer tam přijela policie. Nacisté podle něj nemohli poslouchat svoji oblíbenou kapelu."

Místo toho, aby ministr vnitra stál za policií, tak hledal pochybení že policie vnikla do mešity právě při modlení, ačkoli vtrhnutí policie při nacistickém koncertu se obecně neřeší. Novináři a komentátoři maximálně sdělí, že policie vnikla tam a tam a nediskutují o adekvátnosti zásahu, přitom nacismus, popírání holokaustu a obecně radikální texty vyzývající k násilí - tedy i náboženské - jsou v rezoluci OSN. Jestli existuje prokazatelné nebezpečí z prodlení a pokračování porušování zákona má policie právo vtrhnout kdykoli a kamkoli. Tedy i v sedm deset do nedělní mše v půl osmé.

https://eurozpravy.cz/domaci/armada-a-policie/92275-proc-prave-pri-modleni-chovancovi-se-nezda-zasah-v-prazske-mesite/

Co se týče muslimských organizací bojujích proti radikálním výkladům Islámu, tak není pro mě problém poslechnout výzvu k vyvinutí většího úsilí při jejich objevování. V minulosti jsem napsal spoustu článků, kde jsem neargumentoval jenom novinovými články, ale přímo bakalářskými a diplomovými pracemi renomovaných univerzit a abych je mohl správně použít, musel jsem si je přečíst.

Otázka je, jestli tenhle apel - tedy vyvinout větší úsilí při objevování - dokážou také vyhranění názoroví oponenti a diskutéři a hlavně voliči extrémistických stran a to je podstatný fakt, který je aktuální každé čtyři roky a z volebních statistik si lze vykalkulovat o jak velkou početnou skupinu jde. A na tento fakt by měli být připraveni všichni PR mediální odborníci, kteří se - dle mého laického soudu - nejsou schopni probrat z Hate Free letargie a jejich odborná erudovaná aktivita končí u osočování z Putinových agentů a nevědomé posílání voličů na opačnou stranu.

Kolik mediálního prostoru v minulosti dostal Muneeb Hasan Alrawi, kterému vadil zásah policie v mešitě a kolik mediálního prostoru - když vynechám blog IDnes - třeba takový Hatem Berezouga a další muslimové v ČR, kteří také bojují proti radikálnímu Islámu?

To až teď v roce 2018, tedy tři roky, kde se tu dva tábory navzájem osočovaly, urážely, dehonestovaly dozvíme o seriálu muslimové v Česku, který je vtipně zakončen zatčením slovenského muslima, který někde chtěl buď odpálit rachejtli na nový rok - jak sám tvrdí -, nebo bombu, jak tvrdí policie.

https://zpravy.idnes.cz/muslim-utok-bomba-slovak-abdul-rahman-dominik-k-policie-islam-islamsky-stat-1bj-/domaci.aspx?c=A180913_215619_domaci_elka

Na toto konto se na podzim probere Hamáček ze zimního spánku a chce rychlejší deportaci cizinců páchajících trestné činy.

https://zpravy.idnes.cz/hamacek-urychleni-vykazovani-cizincu-d8v-/domaci.aspx?c=A170527_174656_domaci_hro

Takže není problém vyvinout větší úsilí při objevování muslimských organizací bojujících proti radikálnímu Islámu. Na druhou stranu bych byl rád a zjevně nebudu sám, kdyby předmětné úsilí také vyvinuli novináři, všemožní placení komentátoři a hlavně mediální agenti a divákům na Barandově tak mohli dát možnost plurality názorů a pohledů. Tedy jak sám uvedl pan Dufka, takových interních iniciativ je potřeba.

Válka v Afghánistánu je pro mě nelogická z taktického hlediska. Napadlo už někoho proč zrovna Rusko, které vetuje jakoukoli rezoluci zrovna s touhle souhlasí? A co Čína?

Británie si vylámala zuby, Rusko si vylámalo zuby a teď si láme zuby 57 států světa a oslabuje tak pozici NATO v očích veřejnosti. Ty zkušenosti, které získávají zahraniční vojáci, získávají Talibanci také a museli by proti nim nastoupit naprostí nesoudní magoři, kteří se budou smát tomu, že umírají. A nejdřív by museli nastoupit v Pákistánu a v Saúdské Arábii. Pak teprve uvěřím, že dojde ke zvratu války v Afghánistánu. Hlavně Aghánistán není pouze Taliban. Po 17 letech - a jede se dál - tamní obyvatelé už začínají zahraniční misi vnimat jako okupační vojska a podle toho také reagují.

Jestli někdy v budoucnu vznikne třetí světová válka tak, jak ji známe z dějepisu, tak si troufám tvrdit, že bude o Afghánistán.

Ten příměr s Eisenhowerem byl jen reakce, žádný fakt a je proto, že je z taktického hlediska naprosto absurdní bojovat v Afghánistánu a nechat prostor Pákistáncům a Saúdským Arabům, aby je dotovali a že už je dotují dlouho a není vidět zvrat války v Aghánistánu. Dovedete si představit, kdyby druhá světová válka trvala 17 let a nekončila. Eisenhower s Chamberlainem by proti Hitlerovi posílal vojáky a Eisenhowerovi spojenci by posílali Hitlerovi peníze a třeba i zbraně?

Co se týče rezolucí tak naprosto souhlasím s panem Dufkou. Nejen rezoluce, ale celá rada bezpečnosti OSN je zbytečná organizace ke zrušení. Spojenecké útoky stejně domlouvají v NATO a nečekají na rezoluce a volební hlasovací systém - kde jeden stát ze stolu shodí dohodu desítek států je absurdní. Stejný volební systém bychom mohli uplatnit u nás. Stačí jeden volič a celé volby do PS jdou do kopru.

A ano. Laikové často citují proklamace OSN jako by byly nějakou Biblí mezinárodních vztahů. Jen dodávám, že i laikové z druhého tábora, kteří obhajují druhou invazi do Iráku, Invazi Do Sýrie, Raketový útok do Sýrie atd, atd. Takže nejen odpůrci.

U Saddáma Husajna jsem chtěl sdělit " proč se s ním vůbec přátelili". Byli by jste přátelé útočníků z Vítkova, kteří hodili zápalnou láhev na tříměsíční dítě? Z tohoto pohledu opakuji. Strategické zásoby ropy měly větší význam, než Kurdové.

Otázka jestli ho měli odstranit, nebo ne je už nepodstatná. Odstraněn byl a odstraněn byl i Muammar Kaddáfí a díky tomu vznikl Islámský stát. To je příčina vzniku Islámského státu a příčina migrační krize je vznik Islámského státu. A ano mezinárodní politika je proměnný stav ve které jednou stojíte na správné straně a jednou na špatné. Otázka je na jaké straně chce stát USA, která už několikrát porušila rezoluci RB OSN a tím ji poslala na úroveň cáru zbytečných papírů, které stejně nikdo nečte. Ten porušený punc autority OSN,kde jsou členy i muslimské státy, vnímá negativně nejen západní veřejnost ( stačí pohledy odpůrců Ruska na ruské vpády bez mandátu OSN), ale i muslimská s přístupem na internet a zprávám. Když se ve zprávách dočtou, že někdo někam vpadl bez mandátu OSN a udělá to tak opakovaně, tak je jen otázka času, než se jinak umírněný muslim zradikalizuje. Tím chci sdělit, že jakákoli invaze by měla být předem promyšlená a tím promyšlená myslím se všemi možnými a nemožnými důsledky. Jak moc byla promyšlená nechám na odbornících, ale je divné, že se ani vojenští odborníci neshodují v názoru a přitom jsou na jedné lodi a měli by táhnout za jeden provaz.

http://vojenskerozhledy.cz/kategorie/legitimni-a-nelegitimni-valky-po-roce-1990

Cituji: Legitimita druhé invaze do Iráku selhání na celé čáře.

V tomto bodě nechci rozporovat legitimitu vzniku operace Trvalá svoboda, ale po 17 letech se ztrácí každý rokem, kdy válka nekončí a smrt Bin Ládina byla potvrzena.

Aby nedošlo k nepochopení netvrdím a nikdy jsem nepsal, že máme vystupovat z NATO a může si jakýkoli čtenář projet historii mým článků a příspěvků na diskuzi.

Jde jen o to, že jako je potřebná reforma organizace vedení EU, tak stejný požadavek vidím i u NATO.

Ještě jednou děkuji za zájem a čas, který jste mi věnoval.

Autor: Michal Svoboda | pátek 14.9.2018 14:07 | karma článku: 10.50 | přečteno: 384x

Další články blogera

Michal Svoboda

Jak dezolatní vyděrač označuje mladé lékaře za vyděrače.

Je příznačný a vypovídající předchozí článek o definici dezoláta, jehož autor se dnes odhalil kopnutím do mladých lékařů.

1.12.2023 v 12:31 | Karma článku: 22.72 | Přečteno: 668 | Diskuse

Michal Svoboda

Šílené tempo zdravotníků

Tento článek věnuji zdravotníkům v nemocnicích, ačkoli sám jsem laik a ke zdravovědě se povinně dostávám jednou za tři roky.

26.9.2023 v 10:30 | Karma článku: 10.22 | Přečteno: 405 | Diskuse

Michal Svoboda

Upletený dezolátní bič české společnosti.

Dnešní demonstrace na odvolání docenta Ing. Ševčíka je pouze následkem společenského bumerangu. A ten bumerang hezky vrací úder oběma znesvářeným táborům. Posuďte sami.

15.3.2023 v 19:26 | Karma článku: 18.86 | Přečteno: 582 | Diskuse

Michal Svoboda

Pacifistický hyenismus zakončení

Jde přece o ukončení uzavřených kruhů, nepochopení názorů druhých a ve finále jde přece v prvé řadě o mír.

10.4.2022 v 15:33 | Karma článku: 15.83 | Přečteno: 523 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 24.35 | Přečteno: 452 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 467 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse
Počet článků 112 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1021
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků! Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...