Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mončí

10. 11. 2009 12:24
Autora bych se ráda zeptala

má duševně nevyzrálý člověk právo napsat blog?

0 0
možnosti

Pertho

8. 11. 2009 9:36
Tak abych Vám odpověděla...2

Pokud v sobě nosím nový život, musím přijmout  obrovskou zodpovědnost

za novou bytost. Ale pokud má rodička pocit, že to finančně psychicky

či jinak nezvládne a dítě odloží do babyboxu, připadá mi to jako lepší

řešení, než když ho hodí do kontejneru, případně ho bude doma zanedbávat! V tu chvíli rozhodujete o jiném životě, než o tom svém.

Váš článek mi zavání generalizací a demagogií...

0 0
možnosti

Pertho

8. 11. 2009 9:34
Tak abych Vám odpověděla...

Biologická způsobilost ke zplození dítětě nastává u děvčat s příchodem měsíčků.

U chlapců ve 13 -14 letech. Nejspíš jste měl na mysli způsobilost k výchově dětí...

Nechápu, proč Vám vadí, že se matkami stávají, osmnáctileté, dvacetileté holky.

Pokud ona, dítě či partner neumírají hlady a dokážou se podělit o výchovu a zaopatření dítěte, proč ne.Není to tak dávno, kdy se holky po maturitě vdávaly a zakládaly rodinu.

Ne, nelíbí se mi děti v , kojeneckých ústavech a dětských domovech...

0 0
možnosti

kytt

4. 11. 2009 16:46
vtipné

hmm, autore, vymezil jste se vůči mladé generaci, na které jednou budete závislý... moc vtipné, vzpomenete si na to, až vás nebude mít jednou kdo přebalit, protože budou mladí zase řešit, jestli má právo na život taky starý člověk...

no a facka v situaci, kdy za vámi potomek přijde s tím, že čekají mimi, toho opravdu hodně vyřeší - leda to, že se vás mladí zbaví dřív... :-) Ale možná budete nesmrtelný, protože o tom, jak se budoucí dědeček zachoval, si budou povídat ještě dvě následující generace...

vůbec to vidíte jak Hurvínek válku - vadí vám, že se mladí lidé věnují sobě a svým zálibám, zatímco vy na to nemáte, protože s narozením potomka jste na svůj osobní rozvoj automaticky rezignoval? To je ale váš problém, nikdo vás k tomu nenutil, jen jste to prostě neuměl jinak.

0 0
možnosti

Klara L

4. 11. 2009 12:01
Ano, mají.

0 0
možnosti

Klara L

4. 11. 2009 12:15
Re: Ano, mají.

A mimochodem ten článek je šílený.

1. Autor chce, aby děti měli jen "vyzrálí" rodiče (ať už je to cokoli), přitom ta vyzrálost jim má asi spadnout z nebe. Lepší, než dát potomkovi facku, když přijde s tím, že bude rodičem, je asi přijmout v takovou chvíli svůj díl odpovědnosti - protože pokud máte dceru, která se fláká po diskotékách a pak si vědomě pořídí dítě, protože jí to přijde jako dobrý nápad, tak jste prvním adeptem na "nevyzrálého rodiče" vy sám, autore.

2. Ptáte se, jak je možné porodit dítě ve dvaadvaceti? No, tak přesně tolik bylo mým rodičům, když jsem se narodila. Dnes jsme čtyři zdravé, poměrně v životě úspěšné děti, zabezpečené, rodiče VŠ, milující. Vy byste je nejspíš sterilizoval.

0 0
možnosti

Martina 77

4. 11. 2009 9:49
Máte pravdu

Často si říkám, že "na auto" je zapotřebí řidičák, ale děti může mít každý... občas jsou to chudáci děti....:-(

0 0
možnosti

norayellow

4. 11. 2009 6:06
Porucime vetru desti

Podle vasi teorie by se za valky nenarodily zadne deti. Urcite byste odsoudil valecnou generaci za to, ze zeny rodily deti casto v krytu, kdyz jim nad hlavama litaly bomby. Ani nevedely, jestli tata ditete je nekde v zakopech ci uz neni.Nezodpovedne, coz?  A mnozi z nich zili jako rodice jeste par let po valce v absolutne nevhodnych podminkach.Generace tehle nezodpovedne udelanych mozna platila svoji praci vase studia.Dost mladych zen chce nejdrive vystudovat, zacit karieru (ta se jim pak nechce opustit), premysli o tom, jestli  jsou uz dostatecne vyzrale k rodicovstvi (mnozi si s pritelem nejdrive koupi psa aby zkusili jak to pujde:)))) Pak se rozhodnou ze ano a ejhle, ono to nejde. Biologicke hodiny maji dotikano. Muz odchazi za mladsi -nevyzralou, ovsem poceti schopnou.  Vychova k rodicovstvi je dobra idea. A kdo ji bude ucit? Vetsina ucitelek je rozvedenych. A kdo bude vydelavat na vas duchod, kdyz pristi generace na zaklade vasi uvahy bude zodpovedne cekat az vyroste?

0 0
možnosti

pesimistka7

3. 11. 2009 22:59
Něco podobného mne

před časem také napadlo. Tedy o řidičáku a zbrojním průkazu. Sexuální výchovu a rodičovství bych, vždy s ohledem na věk, zavedla klidně již od první třídy. Ruku v ruce by s tím mohlo jít i všeobecné poučení o zodpovědnosti, přístupu k problémům, (či na konkrétních případech doporučit kam se obrátit - myslím např. lékaře,  různé linky apod.). Není to všeřešící, ale dle mého krok správným směrem.

    Nikomu nemůžete zakázat mít dítě, nemůžete nařídit jemu prezervativy ani jí antikoncepci a je-li (ať plánované či neplánované) dítě chtěné, ač zplozené "nezpůsobilými", myslím, že je na místě kritiku spolknout a budoucí rodiče podpořit. V klidu si sednout, probrat situaci, mají-li budoucí prarodiče o svém potomkovi pochybnosti, patrně mohou být překvapeni už jen příjemně, s nejhorším přece už počítají, tak proč dělat situaci ještě horší.;-) 

   

   

0 0
možnosti

pesimistka7

3. 11. 2009 23:04
Re: Něco podobného mne

Zmínila jsem jen tu "ne-způsobilost mladých", není to ale o věku, vyšší věk onu způsobilost nezaručí, stejně jako nízký věk nemusí být nutně vždy věkem "nezodpovědným".

0 0
možnosti

dolch

3. 11. 2009 22:50
Článek chabý

nerad vás zarmucuji, ale článek mi přijde chabý, po obsahové stránce, i po té formální. Přiznám se, že jsem ho ani nedočetl. Nepatřím k těm, co když nevědí, tak zkritizují gramatiku, ale prosím Vás snažně, aspoň jedna věc: Tečku nebo čárku píšeme vždy za posledním písmenem slova,další slovo začínáme po mezeře.Pokud tam tu mezeru neuděláte,tak se to strašně blbě čte.Díky.

0 0
možnosti

starahomolkova

3. 11. 2009 22:36
Píšete, že

jste zastánce zdravé logiky a dobrého piva. Mám pocit, že u tohoto článku množství piva zastínilo zdravou logiku. Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik