Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ippokorny

13. 4. 2012 8:09
Lékař má ještě vědět, jaká je nosnost každého zařízení?

Podle mě jste nezvládnul emoce  a fandíte tomu, kdo nám zbytečně čerpá naše peníze. To jako lékař má ještě vědět, jaká je nosnost každého zařízení, které je v nemocnici a když to neví, tak má být idiot? Třeba má ordinaci v patře, pozve pacientku, utrhne se s ní výtah a někdo o něm bude říkat, že je idiot, když nevěděl nosnost výtahu a neřekl jí, že mát po schodech. Ale jaká je nosnost schodů?

Dám vám příklad, ze kterého to pochopíte. Pacientka může být infikována HIV. Je povinna to hlásit každému lékaři ve dveřích? Určitě.

Věděla, že je nadměrně otylá? Věděla, měla to podle mě hlásit ve dveřích a zůstat stát (nebezpečí rozlomení židle), ale možná to úmyslně zatajila.

Mám nápad. Lékař je povinnen upozornit pacientku, že je otylá a že musí na každém kroku upozorňovat na to dodavatele služeb. Při vstupu do autobusu, vlaku, čekárny, lavičky v parku. Upozorňovat nemusí, když je místo služby řádně označeno maximální nosností. A  pak může službu přijímat.

0 0
možnosti

huhu007_v2.1

16. 4. 2012 0:26
Re: Lékař má ještě vědět, jaká je nosnost každého zařízení?

přesně. Tlustý vohnout může být nespokojen,nicméně především sám se sebou.Zákon o zachování energie platí,když někdo sežere víc, než vydá, tak je tlustý. Ničí si zdraví sám a nevím, proč by na něj ostatní měli brát ohledy. Lékař není povinen znát nosnost každého stolu. Zákon nic takového neurčuje, čili tlusťoch může být a možná má dokonce právo být naštvaný a frustrovaný, ale to je asi tak vše. Péči má přesně v té kvalitě, jakou si ji platí. Pacientka se skutečnost, že nemůže být operována dozvěděla teprve v momentě, kdy to vyšlo najevo v rámci rutinní kontroly. POkud chce nadstandardní péči, která se stará i o její time-management, tak si má zaplatit nadstandard na švýcarské klinice a nelozit do chudinského špitálu.

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

11. 4. 2012 14:34
S clankem souhlas,

spis nechapu, ze na to nemocnice nejsou vybaveny. Cekal bych naopak, ze budou pripraveni na mozne extremy, kdyz to budou resit, az jim prijde treba urgentni hvarka, bude dost pozde.

0 0
možnosti

Korvetní kapitán Pepan A2

11. 4. 2012 15:16
Re: S clankem souhlas,

Ono je to těžké, protože pokaždé by se našel pacient, který by překročil váhový limit. Pokud si pamatuji, tak nějaký Mexičan měl asi 640 kilo. Na tohle by snad nebyla připravena žádná nemocnice na světě a ne druhé straně, pokud bychom vše v nemocnicích dimenzovali na třičtvrtě tuny, tak kdo to zaplatí?

1 0
možnosti

Juraj 1

11. 4. 2012 13:36
Trošku ekonomiky miláčci

Vím , že žijete v představě, že nemocnice se topí v penězích, což ve většině z nich rozhodně ale není pravda. Nedělám gyndu, ale solidní traumatologický operační stůl ve standardním vybavení s nosností 150 kd,, ktreý máme, stojí i při tlaku na prodejce kolem  2,mega. Pravda, jsou levnější i o polovinu, ale už jsme se vypekli a to tak že slušně, nejsme tak bohatí, abychom mohli kupovat llevné věci. Předchúdce od stejné firmy stál  před cca 10 lety 1,5M, vydržel denní použití od frekventně víc jak 10 let,ještě jako náhradní slouží.

Vedle operují  tlouštíky (bandáže) mají tam operační stůl s nosností 300 kg. Předpokládám ,že stál podstatně víc, než ten náš

Tam na gyndě koupili stůl s nosností 120 kg, pro většinu populace by to mělo stačit. Pokud je to pro neakutní výkony, je to jejich rozhodnutí a jako takové je třeba ho respektovat

Měli by to ale pacientům říkat

Další pravda je, že někteří rozhodně nevypadají na ty kg, která mají.Nesoudil bych tak příkře, pokud nemám všechny info

2 0
možnosti

NumLk

11. 4. 2012 13:14
zasnu kolik je zde reakci uplne mimo

Budto nerozumi psanemu textu nebo jej ani necetli proto prepiste nazev clanku, nebo nam tady stihli diskuteri otyle pacienty rovnou ukamenuji.

0 0
možnosti

milenkamikes

11. 4. 2012 13:11
a já

bych ještě navrhla,aby otylí vyžranci platili vyšší zdravotní pojištění.Proč na ně máme doplácet my? žerou,žerou,nic si neodepřou a pak to takhle dopadá.Být tou ženskou,styděla bych se ukázat v televizi. Sakra,proč měla takovou obrovskou prd....l??V

2 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

11. 4. 2012 14:33
Re: a já

A pak teda budou platit vic i kuraci (spotrebni dan sem netahejte, ta pada do jine skatulky), alkoholici ci fetaci. Pak ctenari a knihomolove (ty ocni operace...). Samozrejme taky sportovci, kdo ma furt platit ty jejich urazy. A taky workoholici a manageri, kazdy vi, ze moc prace a narocna prace vyvolavaji stres a ten se negativne projevuje na zdravi.  Jo - takze taky vsichni se stresem (odpoledne budu merit stres a kdo bude ve stresu, bude vyhozen! :-) )....

0 0
možnosti

pedr64

11. 4. 2012 11:02
a není ten problém tak trochu jinde?

tedy konkrétně v tom, jaké zařízení si nemocnice pořídila. 100 kg není zase tak extra i s přihlédnutím, že se jednalo o zařízení na gynekologii tedy pro ženy. Obyčejný maserský stůl má nosnost 300kg. Zde podle vyjádření nebyl problém v nosnosti, ale v tom, že by to nezvládla hydraulika. pak se ale musím ptát, proč nemocnice pořídila takové zařízení. Je to zařízení provozované v Evropě, kde pacienky mohou dorůstat výšek přes 180cm a 100kg nemusí být zase takový problém. Jo, v Číně bych to pochopil.

0 0
možnosti

Blábolivý Brod

11. 4. 2012 12:34
Re: a není ten problém tak trochu jinde?

To víte, zvětšujeme se jako dinosauři a odmítáme si to přiznat! ;-D Vemte si takové kuchyňské linky: Dodnes vám každé kuchyňské studio nabídne jako základní výšku linky 85 cm, což je norma z roku 1950 a většině lidí už nevyhovuje, protože by vařili v předklonu, takže si nechávají udělat atyp 105 cm. Přesto stále zůstává atypem. Zrovna tak oblečení - takových vysokých lidí se rodí, a já mám pořád kalhoty jak malej Bobeš a rukávy jak sirota, protože výrobci se nedokážou adaptovat na delší končetiny. Tak to bychom po zdravotnictví, obzvláště tom našem, asi chtěli moc ;-)

0 0
možnosti

velký jarda

11. 4. 2012 10:33
může

protože než ho lékař stačí oběhnout, může pacient  zemřít.

2 0
možnosti

Marcellus

11. 4. 2012 9:49
Na základě dostupných informací

se domnívám, že nemocnice pochybila. Pacientce mělo být odmítnutí sděleno ihned. Pak by bylo vše v pořádku. Co se otylosti týče, může si za to každý sám (vyjma lidí, kteří jsou nemocní a otylost je následkem této nemoci.) Můžeme jen doufat, že takové oprávněné odmítnutí donutí lidi začít se sebou něco dělat.

2 0
možnosti

Neal C.

11. 4. 2012 11:34
Re: Na základě dostupných informací

A co s blbostí. Může si za ní každý sám, nebo je to nemoc?

0 0
možnosti

Stará kára

11. 4. 2012 9:49
S vaším postojem plně souhlasím. Jen mně připadalo úsměvné

tvrzení, že obezita je způsobena směnností (je nižší, než byla před 50 lety) či pracovním vypětím.  Nechápu, proč by zrovna dnes nemohla být strava pestrá - naopak, v posledních 70 letech jsme větší možnost neměli.

  Nikoliv:  Jediná možnost jak netloustnout je NEŽRAT!

6 0
možnosti

pesimistka7

11. 4. 2012 10:07
Nikoliv:

Vaše "NEŽRAT" stojí za mnohými zdrav.problémy, jo-jo efekty apod. :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik