Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

karmaR^

Cetl jsem dnes v The Age (seriozni denik z Melbourne) o vnitrnim procesu v radiostanici 2Day FM v Sydney. Oba tzv. moderatori jak rikate v Cesku, patri v nasich podminkach do kategorie "shock-jocks", jak jsem tu uz aspon 5x vysvetlil = DJs zamestnani aby prehravali typ hudby oblibeny demografickou skupinou jiz je radiostanice venovana (zde 15-25let, bulvarni orientace) a prospikovane rozhovory, diskuzemi, drby o celebritach i "celebritach" a reklamami. Ucel diskuzi a interviews je rozvireni senzace az sokovani a vyroba kontroverze za ucelem, aby se o stanici co nejvic mluvilo.

Pri tiskove konferenci na otazku podle jakych smernic se ridili a jaky byl limit prijatelnosti, DJka Mel Grieg rekla: "To neni na nas, abychom to posuzovali. My to natocime a nase nahravka pak jde do jinych oddeleni, ktera rozhodnou co s tim udelaji. Nevim, co presne s tim delaji......(pokr.)

1 0
možnosti
MM

...my delame co se od nas ocekava, tj. telefonujeme a natacime." Jeji kolega dodal: "zatelefonovali jsme, ale konecne rozhodnuti co s natackou je na jinych lidech ve stanici. Nase role je udelat audio a natacku a pak cekat az nam (prislusna oddeleni) oznami jestli to je nebo neni OK."

To souhlasi s prohlasenim exekutivniho sefa stanice Hollerana, ze se pred uverejnenim natacky poradili s pravnim oddelenim stanice a ze "to prehnali pres vsechny dostupne filtry" nez bylo autorizovano shora, aby to slo do eteru.

Holleran take tvrdil, ze se stanice snazila 5x spojit se s nemocnici nez byla nahravka vysilana.

 Anglicky bulvar ted ostre pronasleduje australskou dvojici DJs podle typicke dlouholete tradicni anglicke formule "kdyz je pruser, najdi vhodneho cizince a nasad vinu na nej".

Namisto aby se zabyvali selhanim nemocnice ochranit soukromi pacienta a soucasne vlastni roli ve stvanici na sestry svymi reportery, stvou jen proti australske dvojici "mate krev na rukou".

1 0
možnosti
MM

neni pochyby, ze programy stanice 2Day FM jsou uz hodne dlouho stavene na senzacich a jejich DJs jsou zamestnavani, aby delali co delaji.

Ziji v jinem state a 2Day FM osobne neznam. Pri svych navstevach v prumeru 5x rocne v Sydney/NSW jsem si nemohl nevsimnout, jak se stanici 2Day FM zamestnavaji jejich mistni media. Casto  se v nich probira nejaka kontroverze vytvorena jejimi shock-jocky. Nejcasteji je za tim notoricky Kyle Sandilands, ktery natocil onen rozhovor se 14letou o znasilneni.

Zruseni programu a de facto zruseni pracovni smlouvy se zminenou dvojici mi pripada od Austereo Southern Cross a vedeni stanice 2Day FM  hodne pokrytecke. Udelala z nich obetni ovecky za vlastni vinu.

Vetsina normalnich Australanu se domniva, ze smrad jde od majitele stanice Austereo Southern Cross, ktera vlastni radu komercnich stanic vcetne 2Day FM a ze to jsou predevsim oni, kdo by si meli udelat doma poradek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik