Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P38a70v88e70l 69K49u64l57a

22. 2. 2013 12:43

Vy si vážně myslíte, že přijde farář na obecní úřad, řekne "támhle ty tři budovy, které nyní užíváte, jsou naše", oni řeknou "jasně, tady máte klíče" a bude ?8-o

1 3
možnosti
JD

J34a96n 16D38ě96d

21. 4. 2013 15:51

Tak vzhledem k tomu, že to pravděpodobně budou historické ruiny, tak ano :-P

1 0
možnosti
JL

Citace z Vašeho článku: "Proč je takový problém pro současnou vládu a církve informovat veřejnost,která to všechno má zaplatit-takže je faktickou protistranou soudu-,že na majetek,který si nárokují,mají darovací,nebo dědické smlouvy?".

Víte z této citace mi trošku připadá, že kritizujete něco, o čem moc nevíte. On totiž není žádný seznam majetku, který se bude vracet a to číslo je spíš odhad. Já jsem ten zákon četl a tam je napsáno, že církve se budou moci domáhat svého majetku u soudu, přičemž budou muset prokázat, že ten majetek vlastnily po únoru 1948 a teprve pak soud rozhodne. Druhá stránka věci - tedy ta finanční náhrada za nemovitosti, které nelze vrátit je sporná i pro mě. Ta částka je pevná a byla stanovena nějakým výpočtem, který se mi moc nelíbí. Ale pro majetek, který se bude fyzicky vracet ta Vaše věta neplatí.

2 0
možnosti
MP

Pokud máte nemovitou věc zapsanou v katastru, nemusíte svoje vlastnictví dokazovat účtenkou, dědickým řízením. Prokazování nabytí majetku (včetně nemovitostí) je aktuální u veřejně činných osob, pokud tak bylo rozhodnuto zákonem. Něco jiného je vlastnictví věcí movitých, např. šperky, zařízení bytu apod., jejichž vlastnictví není nikde evidováno. Takže ve svém příspěvku nemotejte věci účelově páté přes deváté. Kdyby ODS v čele s Klausem už před 20 lety vydání majetku nebrzdila, nebyl by to žádný problém. Dnes, kdy se již téměř celý státní majetek zprivatizoval (rozuměj rozkradl), se všichni rozhořčují, že se mají ukradené majetky církvím vrátit. Stát užíval výnosy z těchto majetků zcela bezostyšně 40let a to, co církvím vyplácel byla jen almužna.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS