Diskuse

Za kazy si mohou lidé sami.Jenom za kazy?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak si představujete, že by mělo fungovat odlišné financování zdravotního pojištění u osob, co žijí nezdravě?

Nebylo by tedy lepší to řešit tak, že se pojistné úplně zruší nebo se bude platit jen minimum, které pokryje pouze nutnou péči v případě akutního ohrožení života při úrazu a zbytek ať si každý hradí sám a je tak motivován se o své tělo více starat?

0 0
možnosti
MS

Netroufám si navrhovat,na to nejsem odborník.ale myslím si,že tyhle údaje mají praktičtí doktoři v kartách pacientů.

Co se týče druhé části,tak ano má to logiku,ale pořád je tam ten kruh.Zaplatíte minimum,ale jaké je to minimum,aby pokrylo i tu část obyvatel,která je na nás závislá od narození do smrti?Já neznám náklady operací,ale nedovedu si představit,jestli to pokryjete ze "svého" pokud budete platit to minimum.I když budete odkládat stranou,tak než našetříte na banální operaci,tak stejně musíte odpracovat několik měsíců,nota bene let,než našetříte dostatečnou finanční rezervu pro pokrytí nákladů,ale obětí pracovního,nebo mimopracovního úrazu můžete být i dříve.Takže může nastat situace,že nenašetříte dostatečnou rezervu a jsme zase na začátku kruhu,proč se musí platit zdravotní daň(už nemá cenu nazývat to pojištěním-je to odvod).

Tuhle otázku-jak oddělit člověka zodpovědného za své zdraví,od člověka nezodpovědného-měly řešit už dávno zdravotní pojišťovny,praktičtí doktoři,kteří mají všechny údaje a ministři zdravotnictví,kterých se už vystřídalo desítky. Tuhle otázku určitě nevyřešíme za jeden večer na Idnesu. Máte kuřáky, alkoholiky,lidi,kteří jedí tučné od rána do večera,lidi,kteří nedodržují silniční předpisy a pak se stanou obětí dopravní nehody,lidi,kteří nepoužívají pracovní a ochranné pomůcky a pak se stanou obětí pracovního úrazu atd,atd.....Koukněte někdy na Darwinovy ceny na streamu a nestačíte se divit,co všechno jsou lidi schopni dělat.

0 0
možnosti
MK

M29i85l61a16n 88K79e19s42l

8. 3. 2017 17:29

Je mi 84 let.Kromě můstku mám ještě pár vlastních zubů.Do kolika let by měly,podle pana doktora,ty původní zuby vydržet.Budu pořád platit za jejich opravy?

1 0
možnosti
SN

:-)......Já se jenom divím, že toto může prohlásit odborník, akademicky vzdělaný člověk v oboru ! Každý jsme jiný! KDyby to tak nefungovalo, tak podle výživových poradců a dalších radílků, bychom museli žít do sta roků ! R^

0 0
možnosti
Foto

Jistěže každý jsme jiný, ale pořád platí, že svůj zdravotní stav můžeme z 99,9% sami ovlivnit.

0 0
možnosti
JV

Čištění zubů na jejich stav samozřejmě vliv má. Ovšem nesouhlasím s tím, že je to jen o čištění. Vím, jak se kazí ženám po porodu, kdy vápník odčerpá narozené dítě, vím, jak zuby naruší léky jako tetracyklin, věřím, že na zuby má vliv i genetická dispozice. Co možná netuší pan předseda komise a ani exministr zdravotnicví je, že například na sprejích - dýchátkách, které musí užívat astmatici a alergici je výslovně napsáno, že jejich používání devastuje chrup. Takže co? Budeme urážet lidi, že mají kaz protože si nečistí zuby? Budeme je za to finančně trestat?

1 0
možnosti
MS

S tím souhlasím,je to o individuálním přístupu.Jak jsem psal, je to složitější,než by se nám všem líbilo.

0 0
možnosti
MB

Pan Chrz nemá pravdu. Zuby se budou kazit, i když jim budete věnovat maximální péči. Je to i věc genetiky. Sám mám se zubařkami z jedné nejmenované organizace v posledních letech problémy. Mám dojem, že chtějí vydělat hodně peněz za každou cenu a tomu podřizují vše - i trhání zdravých zubů. Naštěstí jsem se nedal.

To, co říká Chrz, by se dalo aplikovat na každou nemoc. Dostal jste chřipku? Že vy chodíte mezi lidi? Můžete si tedy za to sám. ;-D;-D

Snad jen o nemocech způsobených kouřením nebo vyloženě špatnou stravou se dá říci, že si za ně člověk může sám. Velmi zevšeobecněno: Ty ostatní nemoci si člověk časem přivodí už tím, že se vůbec narodil. ;-D;-D

4 0
možnosti
MS

Má ji částečně.Někdo si zuby nečistí a nekazí se a někdo si je čistí několikrát denně a má kazy.Jak jste psal geny.Pořád ale nelze ignorovat nemalou část lidí,kteří si zuby od plaku nečistí a mají kazy.Dobře jste pochopil článek - je výrok prospěšný,nebo škodlivý?V mých očích sice z velké části pravdivý,ale od doktora nešťastný,kterého se můžou chytit jiní doktoři.

3 0
možnosti
Foto

Chodím do zubního střediska EntaDent. Když se tam přihlásíte, tak první co vám udělají je, že vám ukáží jak se správně čistí zuby, pak provedou rengen čelisti a jdete ke svému přiděleného zubaři. Ten vám v křesle přisune obrazovku na které je rengen vaší čelisti se zuby, a říká " zde vidíte tmavou čáru v zubu, to je blomba a ta čára pod tím je kaz. To znamená, že ten , kdo ten zub dělal jej vyvrtal špatně, zanechal tam kaz a zub se dál kazí. Zatím to nebolí a jednou to přijde, až kaz dojde k nervu. Tak to jde zub od zubu. Dohodne s vámi den oprav, řekne vám, který zub se bude opravovat, jakým způsobem. Je samozřejmostí, že vám pokaždé zub umrtví. Také podepíšte papír, že budete dodržovat termín kontrol a když bez omluvy jej nebudete doržovat, tak vás vyškrtnout. Nejlepší chrub mají Švýcaři, protože ti hradí všechno a masně. Takže kažý si zuby pomalu i leští,

0 0
možnosti
MS

Takže když se smějou musím si vzít sluneční brejle?

1 0
možnosti
TB

Toho cíle, o kterém píšete, lze dosáhnout pouze komerčním pojištěním. Jenom pojišťovna si dokáže ohlídat u každého individuálně rizika a dle toho placení ev.pojistného......otázka ale zní, chceme opravdu komerční zdrav.pojištění jako třeba v USA? Myslím si, že drtivá většina obyvatel po tom netouží ;-)

0 0
možnosti
MS

A v tom bude ten problém začarovaného kruhu.Nároky na vysokou lékařskou péči,kterou nikdo nechce hradit.Já chápu zubaře a vlastně všechny zdravotníky. Moje žena byla sestra a sám jsem ji přemluvil,ať se nevrací a mám pro to dobrý důvod.Na druhou stranu co je tedy smyslem zdravotního pojištění?Prioritou mají být pacienti,kteří se o sebe nemohou postarat,mají horší,nebo žádné společenské uplatnění,pak by měli být lidé produktivní.Jenže pokud odsunete produktivního člověka na druhou kolej,nemůže produkovat a tím pádem zase přispívat do zdravotního pojištění.

0 0
možnosti