Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pod jinym clankem jsem napsal, ze bych strane ANO dal moznost vladnou bez pomoci jinych stran. Prispevek znel takhle:

Pravdepodobne jsem jediny z diskutujicich ktery by nechal stranu ANO vladnou bez vetsiny ve Snemovne. Jenze...!!

Snemovna by MUSELA pracovat jako zakonodarny celek, presne tak, jak je psano v ustave.. To podle mne znamena, ze s PODNETU vlady sestavuje zakony. Zduraznuji SESTAVUJE a ne jen kyva co vlada prinese, Snemovna by mela mit rozhodujici slovo tykajici se penez. Vlada se svymi rezorty (ministerstvy) by mela pracovat s rozpoctem dany Snemovnou a schvalen take Senatem. Tento system vytvari kontrolu, coz je na statni urovni nejdulezitejsi cinitel. Prace s nasimi penezy vytvari duveru obcanu v nas politicky system. Treti cinitel pro vladu bez vetsiny ve Snemovne je tento. Kazdy navrh zmen, ktere chce vlada prosadit, MUSI Snemovna projednat a schvalit. Pri zmene zahranicni politiky a jejich dilci prosazovani, po Snemovne je musi schvalit take Senat. Pri schvaleni, vlada muze navrh uskutecnit.

Tento system vylucuje s politickeho deni nekoliv slov a setri nam volicum mnoho penez. Slova, koalicni smouva, hlasovani o duvere, nove volby atd ustupuji do pozadi. Vsak to nejdulezitejsi. Obcane mohou kontrolovat, jak strana plni sve predvolebni prohlaseni, protoze neni "rozmelnena" koalicni smlouvou. Dobry navod pro pristi volby.

Jenze...!!

My vsak zijeme v CR. My mame radi "politicky gulas" (uz skoro 30 let) abychom meli o cem psat a dohadovat se. Za tricet let jsme nebyli schopni nas system UPRAVIT pro plynuly chod rizeni statu a pro plynule predani moci. Jen pripomenu, tri urednicke vlady, "pat" po volbach, neduvera vlade v obdobi naseho vedeni EU, politicka smlouva mezi Klausem a Zemanem a mnoho dalsich mene dulezitych zadrhelu.

Dekuji za pozornost.

0 0
možnosti

Tenhle ten bordel je na víc, než na čtyři roky a musel by jste mít 100% mandát, aby se něco změnilo.Chápu vás.

Jenže žijeme v systému, kde senátor dá legálně v sázku svoji pozici a nechá se napsat na kandidátku a následně dojde k personální komplikaci v senátu, která se musí neodkladně řešit místo revize zákonů. Další zbytečný čas a peníze.

Žijeme v systému, kde vyjde schválený protikuřácký zákon, který senát nepochybně bude chtít poslat zpátky kvůli kuřárnám, ačkoli byli poslanci předem varováni.

To samé EET a vyjímka drobných podnikatelů.

Takhle si voliči ANO představují řízení státu jako firma? S tímhle řízením by na trhu dávno neexistovala.

0 0
možnosti

J47a32n 87R85á25ž

5. 11. 2017 12:02

Ono se dá zorhodnutí voličů interpretovat taky tak, že přes 50% voličů dalo najevo, že chtějí něco jiného, než nabízejí Kalousek, Sobotka, Bělobrádek, či Filip. Čili dali jim najevo, že je ve hre o vládu nechtějí. A toto rozhodnutí voličů se respektovat musí i když to ideální není. Zůstává ANO, Piráti, ODS a SPD, ale ti se nemohou dohodnout, takže ani pro vítěze voleb to růžově nevypadá.

Karetní terminologií: Babiš má v rukou trumfy, je na forhontu, ale není dost silný, aby hrál sám. Nejlepší pro všechny by bylo říci "pas", složit karty a nechat rozdat znovu, i když to bude mnohé bolet, když budou dál jen kibici.

2 0
možnosti

S tím souhlasím. Akorát mě baví zdejší ubrečené blogy o tom, že s ním nikdo do vlády nechce.

Každý normální člověk chápe důvody ostatních politiků, jenom kobliháři furt budou spílat, že jde o nerespektování demokracie, porušování presumpce nevinny a další kraviny.

1 1
možnosti
Foto

Jako volič ANO nepláču, vyjednávání teprve začíná. Docela směšné je, že do demokratické většiny proti ANO zahrnujete komunisty a Okamuru, kteří by dali ve sněmovně pohodlnou většinu. To by bylo plaček, ale úplně jinde.

3 0
možnosti

Z mé strany určitě ne. Ale určitě už máte odpověď, proč se Andrej Babiš spolupráci s těmito stranami předem vyhýbá.

0 0
možnosti
Foto

Vaše politická povědomost, pane autore, je někde na úrovni mateřské školy. Zkuste si vyhledat poměrně dlouhý rozhovor Václava Klause na téma posledních voleb. Ten by Vás mohl poučit.

Mně to skočilo do mobilu a já jako "dezorientovaný senior" to nemohu znovu najít.

2 2
možnosti

Tak to je dobře pane Hermánek, že na úrovni mateřské školy. Aspoň kobliháři dobře porozumí mému článku a snad ho i pochopí.

A třeba v budoucnu začnou na kandidátkách číst kromě jména, věku a města také druh povolání, aby nebyli ostatním pro smích, že ruší senátory.

Tohle by snad zvládl i Václav Klaus, nebo žák prvního stupně základní školy.

1 1
možnosti
Foto

Rozhodně nejsem Babišův volič, ale ve slušné, demokratické zemi, se výsledky voleb přijímají, ať jsou jakékoliv a vítězi se gratuluje. Hned potom strany, které na to výsledkově mají, začnou pracovat na tom, aby se alespoň částečně mohly na sestavení vlády podílet, a mohly alespoň částečně splnit to, co v předvolební kampani svým voličům naslibovaly. Opozičním pindáním a okopáváním kotníků vítězovi, totiž nedokáží nic. Zatím si strany s pidiziskem kazišucky užívají svou momentální "důležitost", pokud to ale dotáhnou k předčasným volbám, mimo Babiše to finačně zničí všechny, nehledě na to, že spousta voličů se už k urně nebude namáhat a je tedy nebezpečí nižšího zisku hlasů, což minimálně pro tři z nich může znamenat definitivní pá pá. Tak ať si svou čvrthodinku slávy užijí dosyta.

5 9
možnosti

Je to účelovka s jasným zadáním na pana Babiše. Ten se celý třese pomoci České republice, ale nemůže. Kolik jen dálnic se za tu dobu mohlo postavit. Aspoň 50 metrů;-D;-D;-D

7 3
možnosti
Foto

Co to, Zoro, píšeš za nesmysly? Účtenkovku už jsi přece odsoudila v minulém dílu.

1 3
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik