Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Navzdory četnému Polického kafrání o zákonech nezákonech, jedno je jisté: pokud je řediteli znám důvod případné nepřítomnosti žáků či studentů, nemusí i navzdory omluvence rodiče žáky nebo studenty uvolnit. Politická akce není důvodem zanedbání školní výuky.

0 0
možnosti

R^Hezky nekorektní a kdyby Polickému někdo rozbil hubu, byl bych demokraticky "pobouřen".

1 0
možnosti

Velice dobře! Jde o to, že byste jako rodič, podle Školského zákona, měl, jako zákonný zástupce nezletilého, podepsat souhlas s fakultativní akcí školy a ředitel by měl mít od vás svolení, pokud tedy.... Velká karmaR^

2 1
možnosti

To, co si pan mínusář Polický patrně nikdy neuvědomí je situace, kdyby na dětský happening pravdy a lásky vjela dodávka.A nemusí to být pouze pomatený Arab. Kolikrát jsme ve zprávách na TV NOVA viděli reportáže honiček zfetovaných řidičů v Praze s policií. Kdo by byl pak viník, tedy kromě řidiče?

Dle pana Polického asi rodiče, kteří souhlasili.

Prací ředitele nemá být jen buzerace učitelů a žáků na chodbě, ale také hlavně mravní rozvoj studentů. A jestliže student je právně nesvéprávný a jeho rodič souhlasí s nějakou nebetyčnou a hlavně nebezpečnou blbostí, tak úkolem ředitele je ten souhlas posoudit a v případě nezajištění bezpečí dítěte zakázat. To je ten rozdíl mezi tím mít občanku a nemít občanku.

V tomto bodě už má pan mínusář připravený argument, že bezpečí dítěte nelze zajistit ani na dětské soutěži, či jiné akci. To je pravda! Ale politický protest je svým charakteristickým prvkem akce, která nese větší riziko násilí a nezajištění bezpečí, než nějaká soutěž v házení míčků. Ať si pan Polický brblá co chce. Protest, který je na začátku pokojný, nemusí být pokojný v průběhu a na konci. Kdykoli se může zneužít a kdykoli tam může dojít k davové hysterii se zraněním. spoléhat se na pokojnost protestů je jako na předpověď počasí.

2 1
možnosti

J85a61n 56R79á35ž

17. 3. 2018 13:38

Já předpokládám, že všechny děti, které se vyhnuly vyučování a šly se ulejt na demonstraci, budou tuto neúčast mít posuzovanou vedením školy jako neomluvenou absenci. Vedení každé školy zcela jistě vědělo v dostatečném předstihu, kdo je ve škole organizátorem skupinového "úniku" z vyučování , čili organizátorem jednání v rozporu ze školním řádem a na možnost postihu v podobě snížené známky z chování svolavatele demonstrace upozornilo. Jinak zcela evidentně se sami učitelé porušení závazných předpisů dopustili a ředitelé se své odpovědnosti nemohou zbavit.

Dnes se omlouvá záškoláctví z důvodu účasti na demonstraci proti Zemanovi, zítra to bude omluva při účasti na demonstraci pořádané např. Okamurou za odchod z EU a ad absurdum si žáci sami budou vymýšlet důvod, proč místo zkoušení demonstrovat,

3 1
možnosti
Foto

Jste zcela mimo realitu. ředitelé škol nemají žádnou pravomoc zakázat účast na takové akci (to by bylo právě ovlivňování). Naprostá většina škol má jasně stanoveno jak může rodič omluvit dítě z vyučování a pokud to rodič řádným způsobem udělá nemůže mu v tom škola bránit

0 2
možnosti
Foto

H49a50n69a 92V35l36k14o97v36á

17. 3. 2018 12:59

Přiznám se že na "ty správné demokraty" mám podobný názor.

Ovšem rozdupávat někomu hlavu mi teda nepřijde ani za mák demokratické. Dokonce se mi to velmi nezdravě agresívní.

1 0
možnosti
Foto

H14a61n27a 17V23l66k54o54v16á

17. 3. 2018 13:02

...se mi to zdá velmi nezdravě agresívní.

0 0
možnosti
Foto

Děti a nezralá mládež jsou nejsnadněji zneužitelnou částí obyvatelstva. Ne nadarmo populistické režimy snižují věk plnoprávnosti občanů. Dělali to nacisté i komunisté.

Heydrichova žena ve svých pamětech píše, že nejvíce fanatickým stoupencem nacismu byla mládež, zejména studenti. Stejně jako sovětští komsomolci a naši mládežníci. Ti udávali i své rodiče a dělali čistky ve školách, úřadech i v podnicích. Byť toho někteří později litovali.

5 0
možnosti
Foto

Oni se totiž chtějí zalíbit, vypadat dospěle.

(mjm. proto také začínají kouřit)

1 0
možnosti
Foto

P33e69t84r 32H34a88n48n82i61g

17. 3. 2018 10:20

Připomíná to dobu inferna v padesátých letech, kdy se děti v pionýrských šátcích zneužívaly k vyžadování smrti pro politické "zločince". Nechte děti na pokoji! Mají se učit nezkreslenou historii aby mohly v budoucnosti jako právoplatní občané rozhodovat ve volbách podle vlastního rozumu. Shodou okolností se demonstrovalo 15. března v den tragického výročí okupace zbytku naší země nacistickými vojsky. Jestlipak ty starší děti věděly v jaký den demonstrují? Jaký následek měl 15. březen pro statisíce židovských spoluobčanů, kteří zahynuli v koncentračních táborech hitlerovského Německa? Jaký následek měl pro jejich předchůdce, kdy byly zavřeny všechny české vysoké školy a studenti násilně odvlečeni na práce do "Říše"? Jaký následek měl pro téměř vyvraždění české inteligence a vojenských hrdinů od Zborova či jiných bojiště československých legionářů? To je úkol učitelů a ne je posílat na demonstrace.

10 0
možnosti

Pane Hannig napíšu vám takovou malou historku. Když byla prezidentská volba, tak jako nevolič Zemana jsem se rozhodoval o volbě Jiřího Drahoše. Moje žena naopak chtěla volit Miloše Zemana. Myslíte, že jsem jí to rozmlouval? Právě že ne, protože jsem ten hloupý nesprávný demokrat a v tomto duchu vedu své děti.

A o to jde. V jakém duchu chceme vést naše potomky? Že je už v mateřských školách budeme učit házet hlínu na obraz Zemana, protože se neumí chovat u korunovačních klenotů, nebo už se konečně vzpamatujeme a dáme jim obě možnosti, protichůdné názory a zbytek necháme na jejich úsudku? A jestli chtějí do demonstrací, tak jim rozdejme občanky a zbavme rodiče jejich povinností. Já si ty povinnosti přece nevybral! Pak ale - jako společnost -nebrečme, že už si nerozbíjejí ruce a nohy na stromech a kolech a místo toho z nich vyrostou zakomplexovaní sociopati, kteří budou mít pocit, že je někdo okradl o dětství.

0 1
možnosti
Foto

100% souhlas, i když všechny mé děti jsou již zletilé a samy jsou již rodiči mých vnoučat. Naši političtí aktivisté - tzv. "kavárníci", jsou již z opakovaných volebnich proher (2003, 2008, 2013, 2017 a 2018) tak tumpachoví, že už nevědí, co vymyslet.

A tak, prostě a jednoduše, zneužívají naše děti. Tedy v mém případě již vnoučata. To ale na věci samé vůbec nic nemění.

9 1
možnosti

J49a11n 56R38á32ž

17. 3. 2018 15:11

Přiznám se, že jsem se rozchechtal až k pláči, když jsem dostal od syna jedné známé otázku , proč ti, kteří hlásají správné věci, jsou neustále viděni v televizi a podporují je učitelé, vědci, umělci i novináři, neustále prohrávají volby?

Zmohl jsem se jen na tuto odpověď: "To je jeden z dobrých principů demokracie, že nositelé názorů, které slyšíš v televizi nebo od umělců, když nejsou akceptované většinou občanů, prohrávají volby. Proto si demokracie vážím já, měl by sis vážit i ty a proto, aby svobodné volby rozhodovaly co je správné pro většinu občanů, stojí za zachování demokracie i bojovat."

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS