Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

NNO není podnikatelský subjekt. To, že má zaměstnance s tím nesouvisí (jak byste tak chtěl dělat třeba pečovatelskou službu bez lidí?), typ organizace je rámován tím, že "neziskovka" prostě nesmí tvořit a rozdělovat zisk, což je naopak podstatou "čistého" podnikání.

Jinak...a se vší vážností...fakt tomu příliš nerozumíte.

0 0
možnosti
MS

Napsal jsem pouze to, co uvádí wikipedie. Máte možnost s paní Blahovou kontaktovat adminy wikipedie a uvést věc na pravou míru.

Strašně se mi líbí komentáře, že tomu druhý nerozumí a zároveň nechají veřejně dostupné zdroje nezměněné. Je to pořád stejná písnička, jako u nenávistných projevů na adresu neziskovek. Není v tom rozdíl. Jakmile nepostavím neziskovky na piedestal, tak tomu nerozumím. V čem se chcete lišit?

Celou dobu od začátku jsem psal o tom, že platím za jeden kroužek dvakrát a to se mi nelíbí. Jednou platím poskytovateli kroužku, podruhé DDM. A v co se to zvrhlo? Celý můj příspěvek v diskuzi pod článekm pana Vodvářky jste s paní Blahovou zaplevelili tezí, jestli míchám neziskovky a příspěvkové organizace ( ačkoli teď jsem dodal i zdroj) a jestli jsou neziskovky podnikatelský subjekt ( ačkoli jsem opět dodal zdroj). V této výměně názorů nejde o nic jiného, než o ženskou uraženou ješitnost!

0 0
možnosti
LB

Pane Svobodo, s vámi je potíž v tom, že neustále pletete dohromady neziskové organizace a příspěvkové organizace, jež mají svého zřizovatele, který jim přispívá na 100 % jejich nákladů a ještě zařízení, jako jsou domy dětí a mládeže, jejichž zřizovateli jsou ze zákona kraje.

Např. v domech dětí a mládeže, které nabízejí pestrou nabídku kroužků, se platí tzv. zápisné a jejich výše je různá. Například u nás je nejdražší kroužek automodelářů, kde činí roční zápisné 900 korun, anglická konverzace přijde na 750 korun na rok a blossfechten- turnajový šerm je za 650 korun, u jiných kroužků je zápisné třeba 200 korun. Zápisné, samozřejmě nižší, se v bývalých pionýrských domech, dnešních DDM, platilo už za hlubokého totáče a většinou se z něj pořizuje materiál potřebný pro činnost kroužku.

Neustále tvrdíte, že neziskové organizace také podnikají. Je to jinak. Ony mohou dostat dotace na provoz v maximální výši cca 60 %, zbytek si musí zajistit vlastními aktivitami.

Neziskovka, která se u nás od roku 1994 věnuje dětem a dospělým s mentálním postižením a kombinovanými vadami, je získává fundraisingem, prodejem výrobků klientů v chráněných dílnách, či z Obchodů dobré vůle a charitativními akcemi. Tyto peníze jdou na dopravu klientů do speciální MŠ s ZŠ či denního stacionáře, protože zařízení slouží klientům z celého regionu a také se z nich vybavuje chráněné bydlení.

Aby taková neziskovka mohla provozovat mateřskou a speciální základní školu, musí mít akreditaci ministerstva školství, které ji vydá pouze v případě, že NO zaměstnává lidi s předepsanou kvalifikací, tzn. VŠ, obor speciální pedagogika a příslušná praxe. A to často za plat, za který by uklízečka v Praze ani nenamočila hadr do kýblu.

2 0
možnosti
MS

Vite s vami je zase potiz v tom, ze v tom neustalem poucovani sama nevidite, ze michate hrusky s jabkama, nebo si vyvracite sva tvrzeni. Tvrdite, ze DDM ze zakona zrizuji kraje. Proc sem nedate zakon, kterym se ohanite? Ktery paragraf dava krajum svevolne nakladat s majetkem, ktery jim nepatri? To jako do mesta prijde befehl z kraje, budete mit DDM! Takhle to funguje? I kdyby byla zakonna povinnost zridit DDM od urciteho poctu obyvatel, tak predmetna povinnost nalezi mestum. Kraj pouze dohlizi na dodrzovani zakonnych povinnosti. Takze opakuji DDM zrizuji mesta!!! A z webovych stranek lze snadno dohledat, ze DDM je regulerni prispevkova organizace. Michate hrusky s jabkama i u zapisneho. Pisete o zapisnem na krouzky, ktere organizuje DDM a jsou provozovany zamestnanci DDM. Ja pisu o DVOU ZAPISNYCH!!! Jedno na soukromy krouzek, druhe do DDM, kde je krouzek povinne (?) registrovan. Nikdy me nepochopite, pokud nepochopite tuhle informaci. Dale tvrdite, ze neziskovky nejsou jako jini podnikatele. Zaroven si sve tvrzeni sama vyvracite, kdyz si ze 40% musi vydelat na vlastni provoz.

0 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik