Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Může mně někdo ze zastánců tzv. Czexitu vysvětlit svoji vizi, jak by to vyjednávání o vystoupení asi vypadalo, kdo by je v Bruselu asi vedl a jaký by byl asi ekonomický dopad na životní úroveň u nás?Jen tak na okraj připomínám, že Velká Británie byla čistým plátcem a má obrovskou ekonomiku a přesto se v tom motá. My jsme čistými příjemci, měli bychom vracet nejméně 700 mld. Kč, většina exportu jde do EU, přímo zaměstaných našich lidí v EU je asi půl milionu atd. atd. atd.

0 0
možnosti
JJ

J58a27n 59J82í17l55e13k

4. 2. 2019 12:07

Pan Matějka má jistě právo konat jak uzná za vhodné, třeba si vynutit czexit a pak odstoupit. Sice nevidím v tom logiku, tedy mimo únavy z práce na vystoupení, ale budiž. Jinak mě osobně se postoj Británie líbí. Tahle země si poradila s horšími vecmi. S Hitlerem, rozpadem Impéria atd. Coby si neporadila s brexitem.

2 0
možnosti
MS

Já nekritizuju postoj Británie. Mě se pouze nelíbí postoj Nigela Farage. Tereza Mayová a sněmovna lordů ho měli nakopnout a předat mu pravomoc vyjednat s EU všechny podmínky o odstoupení, aby svým voličům a odpůrcům ukázal, že když se něco nadrobí, tak se to taky sní.

1 0
možnosti
JR

J59a30n 46R13á36ž

4. 2. 2019 11:48

Jednostranný Czechxit není a dlouho ještě nebude na pořadu dne a osobně pochybuji, zda k němu někdy dojde. Takže nechápu, proč se neustále jako vážné téma nastoluje.

Rozklad EU, respektive její současné podoby už probíhá samovolně a její další vývoj už nemohou kočírovat ani Německo s Francií dohromady. Na to je Francie hospodářsky slabá i sociálně rozkolísaná a Němci dotovat "slabé" státy už nebudou mít chuť. Uvidíme, jak dopadnou v reálu plány, které jsou spíše "labutí písní" Macrona s Merkelovou, až Merkelová odejde do důchodu.

Všichni to ví, ale zatím to nemohou nahlas přiznat, že plán evropské federace, a lá USA je zcela passé a nikdo s touto variantou už vážně nepočítá. O budoucnosti, tedy jakou bude mít spolek evropských států formu, jaké nové smlouvy o spolupráci budou uzavřeny a kdo bude členem, se bude rozhodovat v nejbližších pěti letech. Bude to záležet ani tak na názorech panáků v Bruselu, ale politický vývoj na Jihu Evropy, pokles výkonnosti německé ekonomiky a kdo bude mít chuť dotovat pokračování zadlužování Francie a Itálie.

My bychom měli bychom posilovat spolupráci V4 s Rakouskem a Slovinskem a nechat vývoj na "západě" Evropy na jejich politicích a občanech.

3 0
možnosti
MS

Já neadoruju, ani neodsuzuju Czexit. Pouze reaguju na konkrétní video, kterého jsem adresátem a určitě takové video dostaly stovky až tisíce adresátů.

Jinak ten rozklad EU nerozporuju. Zároveň si pokládám otázku, proč v USA fungují národní státy? Když vynechám mladou historii národních států USA, tak i přes ni jednotliví američané jsou velice hákliví, když by někdo chtěl poškodit suverenitu a integritu jejich státu. Například si nedovedu představit Texas, který by si chtěl nechat kecat do zákona o zbraních a nelegální migraci.

0 0
možnosti
Foto

Byli jsme před EU a budeme i po EU. RvRv

0 0
možnosti
MS

Zajímavé, že toto sdělení čtu od člověka, který adoruje USA na každém kroku. Byli jsme před USA a budeme i po USA.R^ Jinak můj článek není pro, nebo proti EU, ale o existenci vhodné alternativy v případě Czexitu.

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Svobodo, rozumím potřebě znát více o člověku a jeho charakteru, když za Vámi přichází s něčím takovým. Přijměte prosím pozvání na http://www.frantisekmatejka.cz. Děkuji

0 0
možnosti
MM

Pane Matějko,

Jste pro mne zcela nedůvěryhodná osoba, která úspěšně dokončila jen základní školu,, která při svých směšných projevech se prezentuje jako státník, hovořící v OSN, podepisující důležitý státní dokument, nebo hovořící k národu přes dva mikrofony.

Nevíte co bylo po uskutečnění vašeho vlhkého snu a jediné vaší životní náplně

Mělo by mně být váa líto,, ale není, je jen otázka, kolik lidí dokážete zblbnout!

2 1
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik