Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V těchto dnech si přijdou, a více než kdy jindy předtím, na své především vyznavači tance. Celkem zaručeně do půlhodiny po argentiském steaku z polské krávy si mohou podle arménského skladatele Arama Chačaturjana zatančit "Šavlový tanec"....:-(;-)

0 0
možnosti

Jen aby, při tom tancování, nebylo bláto na hřišti.R^

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

na rozdíl od ostatních se alespoň pokoušíte informovat a zamyslet poctivě...

Leč i Vy se dopoštíte omylu, že platíte jen to co leží na talíři...

Platíte i obrovské režie, rozhodně to není tak, že pokud na talíři leží materiál za třicet korun je restauratérův zisk při ceně sto třicet korun stokoruna.Hraje se o pouhá procenta v konečném důsledku, nikoli jejich desítky...

Úmyslně neuvádím příklad restaurací kde dáte za steak tisíc korun, ono jich je celorepublikově jistě jen promile...a po stovkách jídla neprodávají, komu asi?

Kontroly, které jsou prováděny jak stran khs, čoi, nebo státní zemědělské a potravinářské inspekce jsou prováděny dle jednich z nejpřísnějších norem v Evropě (na světě).Výše pokud udělených ve správním řízeních může být bohatě likvidační...sice bych taky nejradši nepoctivce zavřel na náměstí do klády, ale přeci jen máme jednadvacáte století, myslím, že to tak stačí.

3 0
možnosti

Dobrý den. Jsem si plně vědom, že neplatím pouze za jídlo, ale i za okolnosti ve kterých bylo připraveno, za materiál, energie atd.... věřte mi, dělal jsem v kuchyni.

Právě proto nelze tolerovat obchodníky(?), kteří zcela vědomě podvádějí ze zcela zištných důvodů a ještě se smějí, když současný systém je nastaven tak, že je nezruinuje. Kvůli takovým obchodníkům máme například metanolovou kauzu. Oba víme, z jakých důvodů (výdělek peněz) vznikla a oba víme jaké měla následky (oslepnutí, smrt). V tomto příkladě je společenská optika naprosto jasná - trestněprávní rovina. V případu polskoargentinského zboží jde o to samé (výdělek peněz) a naštěstí to neskončilo salmonelou. A přesto měříte dvojím metrem, protože vidíte, že ČOI pracuje a rozdává pokuty. Já ČOI neubírám jejich zásluhy, jen se ptám, kde je ten výchovný efekt? Když zohledním ten čas jednoho správního řízení mezi ČOI, které má důkazní břímě a armádu podvodníků, kteří mají advokáty, co už mají nacvičené obstrukce, kolik z těch potrestaných lidí se poučilo a kolik jede podle starých kolejí, protože se nebojí? Stačí pouze změnit IČO, adresu a název podniku (je to jen administrativní úkon na pár týdnů) a máte čistý štít.

§209 přece nutně nemusí končit vězením, jsou tam tři alternativy - vězení, zákaz činnosti, propadnutí majetku. A i když bych si v 21. století přál buď kládu, nebo klec ve Vltavě, tak zákaz činnosti, nebo propadnutí nakradeného majetku je hezký výchovný efekt.

Myslím si, že stát nemá chránit špatnou pověst podvodníků. Má chránit veřejnost před podvodníky se špatnou pověstí.

0 0
možnosti
Foto

Ministr zemědělství Toman plácl něco na co neměl důkaz. Čecháčkové na to skočili. Resturatéři kvůli tomu krachují. Je to trest za to že neodebírají maso od agrobarona Tomana a Babiše.RvRv

3 3
možnosti

Pokud zkrachuje restauratér, protože čecháček si k nim nezajde na hovězí za 1000 Kč, dobře mu tak. Tyto restaurace víc cílí na turistickou klientelu nebo managery.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS