Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je tu ještě další možnost, jen momentální neznám zákonné podmínky. A to je petice občanů, jejíž obsah musí parlament projednat. Znám to jen z komunální politiky. V tomto případě neznám počet nutných podpisů.

R^

0 0
možnosti

Pamatujete na tu Sobotkovu šaškárnu u Zemana?

2 0
možnosti

U Zemana jsou šaškárny na denním programu takže potřebuju konkrétní příklad.

Pokud máte na mysli demisi, kterou nepřinesl osobně, tak to šaškárna je, ale nic co by překvapilo. Kdo by chtěl dloubance od prezidentské hůlky?

Ovšem předseda v demisi není nic nového v ČR. Jiří Rusnok byl v demisi půl roku. První vláda AB byla v demisi také půl roku od ledna do června 2018.

Také není novinkou vystřídání předsedy vlády tak, aby nedošlo k pádu vlády a předčasným volbám. Stanislav Gross podal demisi 2015 a vystřídal ho Jiří Paroubek a vláda ČSSD pokračovala do řádných voleb v roce 2006. Změnil se pouze předseda vlády a členové vlády zůstali ve stejném složení, aspoň většina. Některá ministerstva se střídala, ale v jiném období, než byla demise Grosse. Můžete si to ověřit:

https://www.vlada.cz/cz/clenove-vlady/historie-minulych-vlad/prehled-vlad-cr/1993-2007-cr/stanislav-gross/prehled-ministru-24637/

https://www.vlada.cz/cz/clenove-vlady/historie-minulych-vlad/prehled-vlad-cr/1993-2007-cr/jiri-paroubek/prehled-ministru-24635/

0 0
možnosti
Foto

Zkuste vyjít z předpokladu, že stojí.

1 1
možnosti

Ve světle článku 77 odstavec 2 ústavy ČR z takového předpokladu vycházet nemusím. Nemusím vycházet z tohoto předpokladu i na základě historických snadno doložitelných faktů. Viz vláda ČR v roce 2005.

1 0
možnosti

Zemanovci, babišovci, klausovci, komunisti, okamurovci a socani si vystačí s demokracií v podobě svobodných voleb. Dál držte hubu a krok!

Moudří mužové žádají víc: Aby svobodná občanská společnost mohla držet vládnoucí stranu v šachu, bude-li provádět alotrie. A o to jde Milionu chvilek pro demokracii! :-)

4 0
možnosti

Pobavil jste :-))) žádná odpovědnost.... Prostě nic...

2 2
možnosti

No, za tohle Vas koblihari nepochvali, dovolil jste si prilis - fakta, logika ...

4 0
možnosti

Ta logika je skutečně zajímavá. Předpokládal jsem, že v roce 2011 hnutí ANO získávalo preference na základě naštvanosti lidí na Pandury, Casy, OKD, solární barony atd....., ale ve skutečnosti jim při zavádění EET - které se při 4 vlnách vůbec nedotkly milionových a miliardových korporací - vadilo, že v hospodě nedostali účtenku. Ta jejich logika je vskutku úžasná. Tohle nemůže pochopit jen hlupák, nebo ignorant.

1 0
možnosti

Jasně nové volby, ale ještě větší rachanda by byla kdyby Zeman pověřil třeba Bartoše :-) sestavením vlády :-)))

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS