Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Ten stařec byl evidentní aktivista provokatér, který si chtěl užít svých 15 minut slávy. I kdyby ho policista odsunul stranou šetrně, stále by se vracel a tarasil jim cestu. Takže tu omáčku vynechali a odstrčili ho rovnou a pořádně. Chyba jednoznačně na straně dědka.

4 0
možnosti
MS

Může být. Jak jsem psal, je to o úhlu pohledu. Já mám ale obavu, aby organizátoři protestů nezaregovali tak, že do první linie schválně pošlou slabé a bezbranné, protože bodou vědět, že policie vynechá omáčku a pořádně je odstrčí. Policie by měla být připravena i na tuto variantu. Na videu byli ještě daleko od demonstrantů, takže měli čas ho zatknout a předat druhé řadě, která by ho naložila do antonu. Kdyby totiž ten dědek byl blízko demonstrantů, tak předmětné odstrčení by nebylo nebezpečné, protože by byl zachycen právě demonstranty. Takhle spadl sám na beton. Ačkoli dostal první pomoc od druhé řady, tak doufám, že nebude mít žádné komplikace - krvácení do mozku atd.... Protože by rabovači a demonstranti dostali další impuls k násilí.

0 0
možnosti
MG

Jedno je fakt: v Cesku i v cele Evrope je policie vedena a cvicena predevsim k antikonfliktnim strategiim a i kdyz se - minimalne EU jako celek - muzeme povazovat za stejne multikulturni prostor, jako USA, a ani ty zbrane tady i pres mnohem prisnejsi legislativu nejsou az tak nedostupne, dokazeme si drzet ve svych zemich mnohem nizsi kriminalitu, predevsim tu nasilnou, a mnohem vyssi duveru v policii. Vzhlizime k velmocim, ale co nas policajt dokaze raznym, ale slusnym jednanim, na to jejich policie potrebuje nasili jako ve valce, tak kdo tady dela neco spatne???

0 0
možnosti
MS

To je dobrá otázka. Myslím si, že špatně je, že jde zcela beztrestně zveřejnit video s očividným lynčem, nebo brutalitou. Proč video neslouží pouze jako důkaz při vyšetřování a teprve když je vyšetřování zameteno pod koberec nedojde k jeho zveřejnění? Také si myslím, že špatně je, že jsou policisté v USA už moc ovlivnění agresí pachatelů. Nevěřím, že je to psychicky nezměnilo. Jenže není tohle házení potencionálních pachatelů do jednoho pytle právě to, co kritizují jiní když jsou házení do pytle policisté?

2 0
možnosti
AN

A97l96e12š 74N36o71v37á53k

7. 6. 2020 12:39

Bylo potřeba zapojit bílého heterosexuálního muže, aby se otupil rasový podtext protestů. A mladšího nesehnali...

2 0
možnosti
MS

Myslím si, že to mohla být provokace. Je to dobrý způsob jak diskreditovat obraz policie a udělat z nich bezmozky, kteří tupě plní rozkazy. O to větší mají bezpečnostní experti důvod upravit taktiku, která je až moc čitelná. Když místo důchodce postavím rozjetý nakladač s radlicí, tak nevěřím, že půjdou v jedné linii dopředu.

0 0
možnosti
BH

Technická otázka. Jak mohl tušit zasahující poliš s jasným rozkazem k vyklizení, že se profesionální aktivista sotva drží na nohou a přesto jde do konfliktu? Nikdo ho aktivně nesrazil na zem a nikdo na něj nezaklekl.

8 1
možnosti
MS

Tak už od pohledu z videa jsem viděl, že takový člověk nepotřebuje moc síly k povalení. Předpokládám, že sama dokážete od pohledu odhadnout jakou sílu použijete například na dítě. Takže společensky akceptujeme, že dítě dostane na zadek, ale automaticky kritizujeme tvrdší použití síly.

Zásahová jednotka si musí držet přehled o všech potencionálních útočnících v dohledu. Takže je otázka, proč se při použití síly před objektivem kamery nekrotil? Troufám si tvrdit, že o kameramanovi věděl.

0 0
možnosti
Foto

Ovšem je třeba ještě připomenout, že za ty dva policisty postavené v Buffalu po incidentu mimo službu, se postavili všichni zbývající členové zásahové jednotky a na protest opustili svůj útvar - což je vlastně vzpoura.

8 0
možnosti
MS

Ano to je v textu zdroje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik