Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ti kdo upřednostnili jistotu před cenou nijak postižení nebyli.

Ti kdo upřednostnili cenu před rizikem možná prodělají.

Nevidím v tom problém, je to každého rozhodnutí,nikdy stát nedokáže ošetřit všechno.

To, že vláda mohla vydat nějaké varování či lépe uplatňovat pravomoci prostřednictvím ÉRU je pravda, ale to není třeba měnit zákony, jen lépe reagovat

0 0
možnosti
MS

Já osobně budu mít měsíc prodělek. Vzhledek tomu, že stanovená cena je za MWh, tak to ani moc nepocítím, protože 1MWh je spotřeba na půl roku. Plynoměr nemám.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
MB

Celý náš systém je prapodivný. Máme spoustu úřadů přece. Stát udělí někomu licenci. Spotřebitelům vlastně sdělí, že nabídky jsou garantované. Následně to krachne. Vyrojí se spousta otázek .

1) K čemu ty úřady vlastně jsou dobré. A kdo vlastně kontroluje, jejich činnost ?

2) Babiš napadá BE, kritizuje herce Lišku a podává Státní žalobu .

3) No dobře a nemají poškození vlastně žalovat stát, samotného Babiše ? :-)

1 1
možnosti
MS

Ano přesně tak. V prvé řadě má Babiš prošetřit činnost úřadu, který dal prostor k podnikání BE. Udělením licence to nemá končit

Vyšetřování machinací a trestní oznámení na BE je samozřejmě v pořádku. V pořádku je i odstavení majetku BE do dokončení vyšetřování. Nemělo by se zapomenout i na roli operátora trhu a ERÚ.

Žalovat stát teď by už bylo zbytečné, protože stát už podniká kroky k nápravě stavu. Možná unáhlené, chaotické ale koná. Takže žaloba by možná neuspěla. Třeba dojde k tomu, že soud shledá BE jako podvodníka, který nabízel neexistující službu a veškeré nápady na kompenzaci půjdou z odstaveného majetku. Doufám.

2 1
možnosti
Foto

Ačkoliv nevím, kde by stát, potažmo ERÚ skladoval elektřinu ve svých rezervách, máte v mnohém pravdu. Máte pravdu v tom, že od Babiše je trestní oznámení opět další populistický krok. Jenže to oznámení má své racio a sice v tom, že BE neměla objemy nasmlouvané s odběrateli, kryté zajištěnými dodávkymi. Vyplatilo se jí totiž v určité době mít s odběrateli pevnou cenu, ale na buze kupovat za cenu nižší. Samozřejmě pro ní nastal problém, když cena skočila nahoru a tuto úroveň neměli s dodavateli pokrytou. A pak jednoduše ohlásí konec, zisky nabyté v podstatě podvodným jednáním si majitel ponechá, nebude sanovat ztráty a jede se dál, močálem černým, kolem bílých skal.

Sám jsem se angažoval nejprve stížností a následně v trestním oznámení, takže jsem zvědav, jak to posoudí příslušné orgány.

Nic to však nemění na vaší správné úvaze, že když existuje regulátor, měl by také kontrolovat, jestli operátoři plní své smluvní závazky a jak je mají zajištěné. A máte pravdu i v tom, že pak by nejspíš k současnému maléru pro 900 tis. odběratelů nedošlo.

1 0
možnosti
MS

Technicky takové baterky snad ani svět neviděl. Ono by se to muselo vyřešit buď papírově, protože se nakupuje každý měsíc - takže jedním z trvalých zákazníků by byl stát s předkupním právem a zaplatil by plnou cenu a snížil o příjem z povolenky, nebo zrušil dotaci na FVE, nebo by to zůstalo jak je, cenu by stanovil ERÚ, ale stát by - místo zastropování - snížil cenu dotací z příjmu z povolenek a zrušením dotace na FVE. V tom měsíčním intervalu jde přesněji určit, kdy ten dodavatel skončí, takže má stát měsíc si připravit situaci. Nemusí elektřinu skladovat jako ropu. U toho plynu je to lepší, že je zkapalněný. Ten někde ležet může.

1 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik