Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro doplnění válečných zločinů se objevila hezká zpráva a střílení do rusáckých vojáků UA armádou a hlavně příslib Kyjevské justice, že celou záležitost vyšetří a viníky potrestá. A takhle vypadá právní systém a známka civilizace. Žádné kremelské bláboly, že šlo o podvod, ale příslib Ukrajinské justice - zjistíme, vyšetříme, potrestáme a dost pochybuji, že pod takovým celosvětovým drobnohledem si Kyjevský soud dovolí nepotrestat viníka. Takže tolik k rozdílu vyšetřování válečných zločinů.

6 0
možnosti

Asi to ti schytám, ale co mě zaráží je, že ti civilisté jsou čistí - žádné krev. podívejte na video těch ruských vojáků, kolik krve

3 1
možnosti

Řešíme historické války, jestli by k nim došlo, kdyby to a ono. Ale už se neřeší tisíce situací, které ve válku nevyústily, protože u toho nebyli idioti a mocní se domluvili.

Rozumní lidé už nás zachránili i před atomovým vyhubením, kdy selhala technika. Takže nevidím na pacifismu nic hyenického. Ale jestli to má být další synonymum pro podporovatele Putina, tak už jich je celkem dost. :-)

PS: Vražda je pořád vražda, násilí je násilí, jenomže relativizace a zlehčování probíhá neustále na všech frontách a nakonec se u vítěze dostane do učebnic. Na druhou stranu tu padají termíny jako genocida, což je zase opak zlehčování.

2 5
možnosti
Foto

Obávám se, že ti tzv. pacifisté mají na svědomí víc mrtvých, než tzv. váleční štváči.

Příklad: Mnichov.

3 0
možnosti

Vámi vyjmenované válečné konflikty nebyly vyvolána Assadem, Miloševičem, Husajnem...Ti tři byli nuceni reagovat na situaci ve své zemi. Na občanskou válku ve své zemi. Máte pocit, že jsme měli právo oznámit, kdo je špatný, kdo je dobrý, a ty špatné začít bombardovat ? Já jen že z vašeho pohledu to vypadá tak, že ti vámi jmenovaní jsou zločinci a ti co stáli proti nim, ti byli čestní a sportovní.

Máte tedy pocit, že je právem západu rozhodovat, kdo je ten špatný, kdo je ten dobrý a na základě toho začít bojovat proti tomu špatnému ? Opravdu je to, podle vás, tak jednoznačné ?

Ale souhlasím, že nelze to, co se děje dnes, omlouvat tím, co se stalo v minulosti a ještě k tomu někde úplně jinde.

5 3
možnosti

Ta občanská válka byla příčina, nebo následek jejich vládnutí? Myslíte si, že by si obyvatelé jen tak nechali líbit únosy a mučení svých příbuzných? Vy byste za takových okolností nešel do občanské války?

Pořád se to srovnává se Zelenskym a UA armádou na Donbase. Takže otázka platí. Co udělal Husajn, Assad atd aby neeskalovali napětí a nevyprovokovali invazi, tak jako to, co udělal Zelensky.

4 0
možnosti
Foto

Hyenismus je nepripominat a neodsoudit spolu s touto valkou i vsechny predchozi. Nebo chcete rici, ze az valka na Ukrajine skonci, zatimco vypukne valka treba na Tajvanu nebo bude pokracovat genocida v Jemenu, budete se zlobit, ze valku na Ukrajine nekdo pripomina a oznacite to za pacifisticky hyenismus?

5 8
možnosti

Hyenismus je nerozlišovat mezi válkou a genocidou a genocidu pořád hodnotit jako běžnou válku. Válčit proti tyranovi, který mučí svoje obyvatelstvo, tyranizuje sousední národy, používá středověké způsoby vládnutí fakt není to samé.

6 1
možnosti

Takže řešíme Ukrajinu a nic jiného. Nezajíme mě Irák atd.

3 2
možnosti
Foto

Vynáší se soudy kolem Ukrajiny a tak se nedivte. Už v Bibli je psáno, nesuď, abys sám nebyl souzen.

0 6
možnosti
Foto

Připomínáte Boha, tak by stačilo řídit se Biblí. Kdo jsi bez viny, hoď po něm kamenem.

0 1
možnosti

Ne každý byl komouš, takže je dost lidí, kteří jsou morálně v pořádku a žádnou vinu nenesou...

6 0
možnosti
Foto

Vlastní invaze v Iráku proběhla pro spojence vcelku hladce. Zahynulo při ní jen 139 Američanů a 33 Britů. Odhady iráckých ztrát se značně rozcházejí. O život přišlo 7600 až 11 000 příslušníků iráckých ozbrojených sil. Civilistů zahynulo 3200 až 4300.Prvního května 2003 George Bush oznámil konec hlavních bojových operací. Jenže místo selanky skutečná válka teprve začala a její charakter už neurčovali Američané.Rozhořela se občanská válka a boje mezi sunnity a ší’ity.

4 1
možnosti
Foto

Americká armáda tam zůstala dlouhých osm let.

0 4
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

3 2
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik