Michal Svoboda

Otevřený dopis našim politikům

16. 10. 2014 20:15:14
Stres,uspěchanost,strach z budoucnosti,lhostejnost k druhým to jsou znaky dnešní doby a nelze než konstatovat, že psychicky labilních, až nemocných lidí bude jen přibývat. Milí politici-bez ohledu na politické spektrum a přesvědčení-,kteří se tak rádi oháníte pojmem" chyba systému" dovolte, abych vám připomněl,že celý systém je zkostnatělý a chová se ke svým občanům,kteří ho tvoří, jako jeden velký schizofrenik!!! A pro své tvrzení přidám pár dlouhodobých systémových chyb,které v občanech psychické potíže spíže umocňují,než aby je potlačovaly!!!

1.Nevíme kolik takových Barbor Orlových mohl svojí benevolencí vytvořit personál Klatovské nemocnice s ředitelem v čele,když nechali rok "ordinovat" psychicky labilního primáře.Bude naše společnost za dvacet,třicet let trestat rodiny těchto dětí znovu,když je budeme v případě propuknutí nějaké psychické nemoci izolovat?Postiženým rodinám se omlouvám,tento argument používám pro diskutující,kteří se ohání radikálními tresty.

2.Právo a spravedlnost je tu taková,že násilníci,vrazi,ale v neposlední řadě také podvodníci ,mafiáni a lobisté se mohou mezi řádky vysmívat svým obětem!

3.Úroky z nebankovních půjček cca 100% i víc,je k tomu ještě co dodávat?

4.Platíme zdravotní pojištění.Vznik a účel je každému,kdo není lhostejný,znám přesto se na skutečně nemocné, pro které pojištění vzniklo ,organizují veřejné sbírky a benefiční koncerty!

5.Studijní vysokoškolský systém je velice štědrý k zahranničním "návštěvníkům",kteří po absolvování ročního studia českého jazyka,mohou studovat a získat diplom prakticky zadarmo- z daní nás všech-a pak zase v klidu odcestovat.Rodiče dětí,které se tu narodily, zde žijí,platí daně musí svým dětem kupovat učebnice,sešity a čtvrtky, které ani nesmí podepisovat.Majetek,který koupili za vlastní peníze, nesmí ani označit pro své dítě,aby tak mohl být rozdán sociálně slabým.

Tak milí politici je to jen pět bodů,ale určitě by čtenáři blogu přispěli dalšími systémovými chybami,které mají vliv na naši psychickou pohodu.Snad vás utěší,že systémové chyby nejsou problémem národním,ale nadnárodním, nota bene světovým!

Jak jinak si mám vysvětlit křížové výpravy na Islámský stát,kde se tolik poukazuje na nelidskost?Nutno dodat,že například v civilizované,kulturní Velké Británii jsou schopni totálně rozbít rodinu a na několik měsíců, neřku-li let "zabavit dítě" na základě nějakého udání a byrokratického úředního postupu!Amerika je téma samo o sobě,tam vás odsoudí i za špatný pohled na dámskou sukni.V neposlední řadě jen dodám,že evropské úřední normy, jak mají být zahnuté banány, okurky jak se mají správně nafukovat balónky a jak má správně vypadat cirkusové šapitó snad ani nejdou logicky pojmenovat jako systémové chyby.Já osobně nevím, jak má -dle evropských úředníků- vypadat takové šapitó,ale každý občan evropské unie se zdravým selským rozumem už pochopil ve kterém hlavním městě Evropské Unie ho má hledat!

Vyspělá kulturní společnost se nebude posuzovat podle počtu solárních elektráren a řepkových polí,ale podle schopnosti rozlišovat ty skutečně nemocné,nemohoucí-o které by se měla následně postarat-od sociopatů, kteří nemoc sofistikovaně předstírají k dosažení určitých výhod a vynucení toleronce okolí.To vše na úkor právě těch nemocných a handicapovaných.

Přeji všem hezký večer.

Autor: Michal Svoboda | karma: 18.19 | přečteno: 581 ×
Poslední články autora