Migrační krize 2015 a rómská krize 2009

Tak nám ředitel Unicefu srozumitelně vysvětlil,co a jak bychom měli vracet v případě postoje k migrantům.„My to moc nechápeme. Jsme z toho trochu zmatení, protože dějiny těchto zemí ukazují, že by teď měly něco vracet,“ prohlásil.

Víte zásadní problém komunikace vidím v tom,že pokud se k migrační krizi budeme vyjadřovat metodou citového vydírání,pak jako občan ČR můžu argumentovat tím,že západní země nám Čechům také mají co vracet za Mnichovskou dohodu,vznik protektorátu a - vzhledem ke vzniklým škodám - mnohonásobně více,než naši emigranti z let 48 a 68 dohromady!Vnější schengenský stát Itálie má hodně co vracet EU(tedy i nám)za to,že lhostejně nechali sicilskou mafii,aby si z uprchlíků udělali výnosný byznys čerpání dotací.Jakoupak má adekvátní odpověď Cornelius Williams a podobní euforičtí vítači na fakt,že s uprchlíky doslova kšeftovali jako s dobytkem(1 uprchlík=1 euro). Kancléřka Merkelová má hodně co vracet všem zástupcům 28(pokud se dá ještě počítat VB),za prohlášení,které nekonzultovala se všemi zástupci (minimálně V4).Argument,že se jedná o prosté plnění dublinských a jiných dohod je absurdní,protože to prohlášení bylo směřováno na kontinent s nejnižší mírou IQ a nejvyšší mírou neschopnosti číst a psát - tudíž oni si to vyložili jako marketingový akt pozvání a my si to můžeme vyložit jako levné shánění politických bodů. Otázka je,jestli jsme schopni udělat tlustou čáru za minulostí a řešit problém,který je aktuální a hlavně konstruktivně.

Je to jen můj xenofobní osobní pohled,ale nevidím problém migrační krize v migrantech. Vidím ho v lidech,kteří úmyslně zahodí doklady a spálí si bříška prstů,aby je nikdo neidentifikoval.Z mého pohledu s takovými lidmi je konečně čas přestat se mazlit a jasně a srozumitelně říct: "nazdar". Musel bych být naprosto nesoudný a retardovaný,abych si takového člověka,kvůli nějaké reciprocitě z minulosti, pustil do bytu,ulice,města,státu a vystavil tak riziku své děti.Ačkoli chápu,že v uprchlické vlně se mohou vyskytovat i skuteční uprchlíci před válkou a násilím(ano můžou),tak lidi - kteří se vědomě nechtějí nechat identifikovat - mezi ně určitě nebudu počítat!Také nebudu počítat s lidmi,kteří v hostitelské zemi vědomě porušují zákony a ohýbají je ve svůj prospěch! S takovými opravdu diskuzi vést nehodlám a jestli v Řecku čekají skuteční uprchlíci,nechť za svoji současnou situaci poděkují svým krajanům,nikoli Evropanům,kteří jen po právu zavádí obranná opatření! Zde by měli všichni ti,kteří argumentují našimi emigranty z let 48 a 68,projevit aspoň trochu soudnosti a objektivně napsat, kolik z nich plní zahraniční věznice za násilné trestné činy.

Z mého dalšího xenofobního pohledu se současná migrační krize velice hodně podobá masové emigraci našich spoluobčanů do VB a Kanady v roce 2009 a zavedení víz v Kanadě pro občany ČR,jako reakce na nastalou situaci,ale nikdo se neodvážil nařknout kanadský národ z xenofobie,fašismu a hnědnutí(zde by se spíš jednalo o nejapný vtip!),že ano soudružko Jaro Rank?   http://www.romove.cz/cz/clanek/22588/limit

Můžeme jen spekulovat,jak by se svět zachoval,kdyby jich nebylo pár tisíc, ale pár set tisíc nota bene pár miliónů a z několika států současně!Pro státy jako Maroko, Alžír,Tunis(na seznamu bezpečných zemí EU)je tato početná skupina také měřena podobnou optikou jako u nás rómové a jsou jenom rádi,že emigrují z jejich země(tak jako u nás).Bohužel musím konstatovat,že ta globální optika nijak nerozlišuje mezi slušným a neslušným migrantem,stejně jako mezi slušným a neslušným rómem. Podobnost s rokem 2009 je čistě náhodná a my Češi jsme nijak mediálně neperzekuovali Kanadu za jejich opatření.Věřím ale tomu,že kdyby Velká Británie nebyla v roce 2009 členem EU,tak by se rychle přizpůsobili také,ale to je jen moje osobní nepokrytecká poznámka. 

V případě Brexitu jsem pro reformu EU,než výstup(tedy pokud se členem nestane Turecko!).Ten důvod je proto,že jsem zvyklý věci nekonzumně opravovat,než vyhazovat a EU není rozbitá pračka,kterou lze jednoduše vyhodit.Souhlasím,že existují neopravitelné věci,ale nemá cenu předjímat výsledek,když ještě žádná reforma neproběhla.Výše zmíněné pápá hned v hotspotu v Řecku,nebo ještě lépe v Turecku všem,kteří se vědomě nechtějí nechat identifikovat spálenými prsty a zahozenými doklady je jeden z mnoha nápadů,jak zlepšit tuto byrokratickou organizaci a přijde mi to levnější a humálnější,než tahat neidentifikovatelné osoby z moře.Jako další nápad reformy bych uvítal vyloučit z eurozóny stát,který prokazatelně falšoval statistiky. Já si nedovedu představit absurdnější situaci jako tu,že v tuzemské bance půjdu zažádat o půjčku s falešnými doklady a potvrzením o výši příjmu a oni mi ji nejenže dají,ale když přiznám,že nemám na zaplacení,tak mi na úkor všech klientů banky umáznou část dluhu! To si myslím,že jsou zásadní důvody pro pomalý rozpad EU!

Autor: Michal Svoboda | úterý 5.7.2016 19:00 | karma článku: 39,55 | přečteno: 1900x