Hrdina David Minařík

Svůj článek věnuji osobě,která si - dle mého soudu - zaslouží víc mediální pozornosti,než pivo pro cyklistu Škromacha,nebo zastupitele Hollana.Pracovní zaneprázdněnost mi bránila napsat tuto chválu dřív.

David Minařík je bývalý bezdomovec,který loni následkem dopravní nehody s tramvají přišel o nohu.Ačkoli se sám ocitl v životní situaci,ve které to i zdravý člověk někdy vzdá a skočí z mostu,nerezignoval a -- navzdory předsudkům o bezdomovcích,navzdory rozpadu rodiny,navzdory přírodním a gravitačním zákonům jednonohých - postavil se svému nešťastnému osudu s jednou nohou,aby ho mohl nakopnout,až by mu - slušně formulováno - posral špičku u boty.

Tento hrdina si zaslouží o to víc respektu,protože je schopný - nám zdravým lidem s pocitem zaměstnání, rodiny a domova ukázat -,že i na jedné noze můžeme nést,kromě vlastního břemene, i břemeno za skutečně potřebné, o které by se měl v prvé řadě postarat stát,který se chce radši starat o potřebné,co pomocí pohrdají - potažmo zdravotní pojišťovna,jejichž drahé kanceláře platíme.

Chtěl - po vzoru Terryho Foxe - absolvovat 350 Km chůze z Prahy do slovenské Ilavy a finančně pomoct rodičům dvouleté Nikolky,které našli nádory v obou očích.Nebudu rozebírat náklady na léčbu.Tento článek je o konkrétní osobě,nikoli o hospodaření pojišťoven,potažmo státu.Škoda jen,že osud Davidovi opravdu nepřeje,když mu nechce ani umožnit dokončení úkolu,který si předsevzal.Stal se znovu obětí dopravní nehody u Letovic.On ale dopředu avizuje,že se po zotavení znovu vydá na cestu a úkol dokončí. Opravdový hrdina!

Vážení čtenáři já osobně nepotřebuji dokola vidět v mediálním prostoru individua,která se profesorsky,či jinak vysokoškolsky titulují a chybí jim základy elementární slušnosti, ukřivděné spratky,kteří - svým chováním v politice i mimo ni - sami sobě způsobili,že je z hospody vyhodí, stárnoucí prezidenty a knížata,co - místo stmelování -rozdělují,nebo aktivisty,kteří se - svými skrytými nenávistnými postoji a pocitem nadřazenosti - neliší od svých xenofobních, rasistických odpůrců.

Já osobně jsem vděčný za každého Minaříka a další podobné.....,kteří v situaci,kdy už smysl ztrácí smysl, ukážou společnosti,že to ještě jde trochu dál.A za to jim patří uznání.

 

Zdroje:

https://www.novinky.cz/domaci/409472-s-jednou-nohou-pujde-350-kilometru-aby-pomohl-detem-s-nadorem.html

https://www.novinky.cz/krimi/413649-pochod-jednonoheho-ukoncila-nehoda-srazilo-ho-auto.html

http://brno.idnes.cz/jednonohy-bezdomovec-pochod-nehoda-duv-/brno-zpravy.aspx?c=A160905_111058_brno-zpravy_krut

http://tn.nova.cz/clanek/david-se-vydal-na-charitativni-pochod-v-pulce-ho-srazilo-auto.html

Autor: Michal Svoboda | úterý 6.9.2016 15:00 | karma článku: 14,27 | přečteno: 537x