Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Pracující rodič nemá nárok na žádnou dávku. Musí jen platit a platit, a ve výsledku mu zbyde v peněžence méně, než tomu, kdo nepracuje, ale narozdíl od toho pracujícího má nárok na proplacení různých dávek.

24 0
možnosti
RP

Přestaňte už konzumovat to TOp Sebrankovou propagandu.

Vedle lidí nezaměstnaných na dávkách je tady téměř prakticky stejný počet pracujících lidí, jejichž příjem přepočtený na člena rodiny je tak nízký, že na dávky nárok mají.

A ti, kteří tu nenávistnou hloupou propagandui nežerou a nejsou líní si o ty dávky požádat, je taky dostávají.:-)

0 5
možnosti
BH

Vše odstartovalo prohlášením, že jsou děti co berou ostatním svačiny a chodí do školy hladové. Proč se tento poznatek nepředal příslušným dobře placeným osgánům státní správy? Kontrola v rodině, poučení, náprava a případná záchrana dítěte odebráním. Vše by bylo OK coby dup. Ale to by se musel zvednout zadek a konat v ohrožených rodinách které mají na vše jen ne se starat o potomka.

30 0
možnosti
KP

Tato vláda umí jen rozdávat. Bohužel z cizího. Strašně spěchá aby zrušila karenční dobu a ukládá povinnost aby zaměstnavatelé zaměstnanci platily nepřítomnost, přesto že odvádí jak mourovatí nemocenskou. Rozdává peníze na jízdné zdarma. Chce rozdávát peníze na obědy zdarma. Poskytuje obrovské dotace z našich daní chudáčkům z BMV. Není schopna nic udělat s odlivem dividend vytvořených díky podhocené odměně našich lidí. Zvyšuje bezuzdně minimální mzdy.Nedokáže nic udělat s bezdůvodným zvyšováním cen energie. Na jedné straně zvýší důchodcům důchody o 1000 Kč, na druhé straně je o zvýšení okamžitě připraví díky růstu cen všeho možného. K čertu s takovou vládou.

Sobě si mzdy upravit umí.

18 1
možnosti
FS

Vysvětlete to hlavně voličům ANO, preference tam po všech vámi kritizovaných akcích rostou a rostou...

4 0
možnosti
MS

Kontrolní otázka: chtěl byste být tím vyvoleným s příjmy zakládajícími nárok na oběd zdarma? Úhrada za obědy je zhruba 500Kč měsíčně. Také já se kloním k individuálnímu výběru potřebných než paušálně zdarma pro nějakou kategorii.

8 1
možnosti
MS

Já bych chtěl hlavně takové přímé daně, aby mi po jejich odečtení zbylo na obědy pro mé děti. K čemu státu budou lidi, kteří nechodí do práce vydělávat peníze, ale přežít další den? Vždyť si ten oběd můžou zaplatit z příspěvku na dítě, jehož minimální výše je právě těch 500 Kč a zvyšuje se v závislosti na věku dítěte.

4 0
možnosti
BH

Ty obědy zdarma maj mít ti co na ně nedostávaj přídavky a ne rozdávat dvakrát a furt vymejšlet novou a novou dávku;-O

15 0
možnosti
MS

To je další věc, která mě vadí a očividně nejsem sám. Tyto obědy se vztahují na děti, které už mají školní docházku, tudíž rodiče již na ně nepobírají rodičovský příspěvek, ale příspěvek na dítě a je vysoké v závislosti na věku dítěte od 500 - 1000 měsíčně. Ať mi nikdo netvrdí, že z toho nejdou zaplatit obědy.

Já na tenhle příspěvek na dítě nikdy nedosáhnu a kromě tohoto příspěvku nikdy nedosáhnu ani na příspěvek na bydlení, příspěvek na dopravu, ČSSZ mi nezaplatí energie a příspěvek na živobytí a nevím jaké další příspěvky ještě, když vezmu v potaz, že od neziskových organizací dostanou oblečení a jiné věci v rámci sponzorských darů.

Takže ve finále nikdy nedosáhnu na příspěvky, které v součtu dělají třeba i 13 000 a víc, maximální výše pouze příspěvku na bydlení 18 674Kč měsíčně

https://www.prispevky.cz/hmotna-nouze/prispevek-na-bydleni

,takže 13 000 bez příspěvku na dopravu, dítě a živobytí je těžký podprůměr + ještě dary od neziskovek.

Ať mi nikdo netvrdí, že z toho nejdou zaplatit obědy.

11 0
možnosti
JD

J28i12r59i 35D83v36o46r28a49k

10. 1. 2019 11:35

At si kazdy rika co chce, za me "karma". Davky jsou od toho, aby rodice rozumne hospodarili s penezi co pobiraji. Spis by meli podle meho bez byrokracie, jako za naseho "mladi" treba zavest svaciny. Pro vsechny. Pak i argument ze se chudacci deti pri vyuce nemuzou koncentrovat je mimo!!

14 0
možnosti
Foto

Nějak jste zapomněl na opravdu chudé a potřebné lidi.Co rozvedená samoživitelka na mateřské s více dětmi,které bývalý partner neplatí alimenty.Co další rozvedená žena,která kvuli nemoci nemuže chodit do práce....všechny chudé označit jako lenochy,který se nechce dělat je dost laciné.Soukromá nadace platí obědy již dnes 70 tisícum dětem.Tak by to mělo i zustat.Řešit to pomocí státu a heslem "zadarmo" je ta nejhorší verze....

0 12
možnosti
JD

J41i47r53i 40D70v18o11r11a64k

10. 1. 2019 11:37

Tohle ale obedy zdarma pro "potrebne" zcela jiste nevyresi...!

7 0
možnosti
EH

Bohužel se v západním demokratickém světě rozmohl nešvar, že střední třída zaplatí vše ostatním třídám. A to jenom proto, že má dost na obživu a je dost skromná, aby nechtěla to, co mají boháči.

A pořád tu jsou tendence vycucnout ji víc a víc. Třeba přijímáním hladové Afriky, která jen těžko rozšíří řady střední třídy. Dotováním obědů (když už rodiče dostávají dávky), jízdného (když cestování není lidské právo) apod. Stavěním montoven, aby západní boháči nemuseli platit svým zaměstnancům západní platy.

Za chvíli taky můžeme zjistit, že tu máme akorát důchodce a pobírače dávek.

27 0
možnosti
JF

Vy jste střední třída?

0 0
možnosti
JS

To je nářků pro jeden oběd.

0 15
možnosti
MS

Otázka je, kdo řve víc? Ti údajně sociální chudáci, nebo já?

6 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik